Vine iarna în România. Meteorologii anunţă ninsori şi temperaturi scăzute

Vine iarna în România. Meteorologii anunţă ninsori şi temperaturi scăzute
„Vreme deosebit de rece pentru partea de nord, centru, vest a ţării”

ANM avertizează că vine iarna în România! Avem deja primele ninsori în România, conform ANM, în județul Argeș. Aici zăpada a ajuns la 5 centimetri și în termomentre erau – 4 grade. Alte date anunță deja că s-a trecut la deszăpezirea șoselei de legătură între Moldova și Maramureș. Cu alte cuvinte, iarna s-ar putea să vină mai devreme, iar valorile următoarelor zile vor mai scade, mai spune ANM.

ANM avertizează că vine iarna în România!

Ultimele 24 de ore au schimbat temperaturile și fenomenele termice. În județul Argeș deja anins, air valorile temrice au ajuns sub 0 grade. Pe de altă parte, în zona șoselei ce leagă Maramureșul de Suceava, au intrat deja echipamentele de deszăpezire pe Drumul Național 18, și aici fiind depus un strat de zăpadă consistent.

Alte date relevă faptul că în zona Carpaților Meridionali din vestul țării, va ninge la altitudini de peste 1.500 de metri. Pentru cei care vor să se aventureze la cota 2.000, vă anunțăm că și în munţii Făgăraş, s-a depus zăpada.

Deja a ajuns 5 centimetri, iar temperaturile au scăzut la -3 grade. În această după-masă, Elena Mateescu, director ANM, la Antena 3, a anunțat că astfel de episoade de ninsori vor mai apare și în următoarele zile:

„Într-adevăr un episod de iarnă scurt, prezent în zona ţării noastre cel puţin până vineri. În weekend vorbim de temperaturi în creştere de la o zi la alta.”, spune Elena Mateescu, director ANM, conform Antena 3.

„Vreme deosebit de rece pentru partea de nord, centru, vest a ţării”

Aeceași Elena Mateescu a mai precizat astăzi, că în zona de nor, vest șic entru, valorile termice vor fi mai scăzute. Cu toate astea vor fi și valori termice mai ridicate, ajungând la cifre cuprinse între 19 – 30 de grade:

„(…) sâmbătă este posibil să consemnăm valori de temperaturi apropiate unei zile de vară 24-25 de grade Celsius. Săptămâna va debuta cu valori peste 25 grade. Posibil să ne apropiem de 29-30 de grade, mai ales în extremitatea sudică a ţării, aşa cum arată informațiile în acest moment.

Până atunci în următoarele zile o vreme deosebit de rece pentru partea de nord, centru, vest a ţării. Temperaturile pe parcursul zilei nu vor depăși 15-16 grade. În zona de sud, sud-est a ţării vorbim de temperaturi de până la 19-20 de grade.
Nopțile vor fi unele reci cu minime între 2 grade până la cel mult 10 grade, posibil valori sub 0 grade sub pragul de îngheț în depresiunile din estul Transilvaniei şi, cu siguranță, în masivele montane, acolo unde la altitudini mai mari de 1.500 de metri pe crestele înalte vorbim de posibilitatea să mai consemnăm precipitații mixte sub formă de lapoviță şi ninsoare”, a mai spus Elena Mateescu, director ANM, la Antena 3.