09 aug. 2022 | 18:22

Vremea schimbă foaia. România, sub atenţionare de furtuni violente. Gata cu temperaturile caniculare

Vremea Meteo
Vremea schimbă foaia. România, sub atenţionare de furtuni violente. Gata cu temperaturile caniculare
România, sub atenţionare de furtuni violente!

Vremea schimbă foaia în România! Pentru astăzi și mâine ANM a emis trei avertizări. Priima avertizare este val de căldură, disconfort termic ridicat, a doua de instabilitate atmosferică temporar accentuată. A treia, valabilă până mâine, este instabilitate atmosferică accentuată  și ploi abundente. Cu toate astea, ANM anunță că România va fi sub atenţionare de furtuni violente.

Trei avertizări ANM pentru azi și mâine. Vremea schimbă foaia!

Ultimele trei luni, cel puțin, au fost caracterizate prin valori termice caniculare și grad mare de instabilitate atmosferică și disconfort accentuat. Mai toate avertizările din ultima vreme au fost, fie de Cod Portocaliu, chiar Roșu, și Cod galben de val de căldură și instabilitate termică.

Din păcate, nici ziua de azi nu a scăpat de aceste avertizări, fiind emise nu mai puțin de trei. Așa se face că astăzi ANM a emis două avertizări de Cod Galben și una de Cod Portocaliu, la nivelul aproximativ a întregului teritoriu.

Conform primei avertizări „Disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități în sud-est și local în sudul țării. Temperaturile maxime se vor situa în general între 33 și 37 de grade.”

România, sub atenţionare de furtuni violente

Avertizarea de Cod Portocaliu, valabilă până mâine, 10 august, ora 10:00, este de instabilitate atmosferică temporar accentuată. COnform ANM, „La munte, în Transilvania, Banat, Crișana, Maramureș, nordul Olteniei, nord-vestul Munteniei, mai ales după-amiaza și seara, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată. Aceasta se va manifesta prin averse torențiale, descărcări electrice, intensificări ale vântului și pe alocuri vijelii și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor depăși 25…35 l/mp și izolat 40…60 l/mp. În zonele montane și submontane vor fi perioade cu averse torențiale, iar în intervale scurte de timp, dar mai ales prin acumulare se vor înregistra cantități de apă de 40…60 l/mp și pe arii restrânse de peste 70…80 l/mp. Acestea vor fi asociate și cu descărcări electrice, intensificări ale vântului și izolat grindină.”

Și cea de a doua avertizare, de tip Cod Galben, valabilă tot până mâine, anunță că În Oltenia, în nord-vestul Munteniei, precum și în zona Carpaților Meridionali vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată. Aceasta se va manifesta prin averse torențiale, descărcări electrice, intensificări ale vântului și pe alocuri vijelii și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor depăși 25…35 l/mp și izolat 40…60 l/mp. În majoritatea regiunilor, până la sfârșitul săptămânii, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată.

Parteneri
TJ Miles i-a dat lovitura de grație lui Zanni! Ce a declarat fostul Faimos de la Survivor despre coechipierul său: ”Sclavii mereu vor mușca…”
Redactia.ro
Ce trebuie să pui în drob, să iasă suculent și să nu se usuce. Așa îți va ieși un preparat perfect
Click.ro
Unei femei i s-a cerut să se târască și să mugească la interviul pentru job. Experiențe bizare și umilitoare din procesul de recrutare
Digi24
Un român căutat de poliție a stat ascuns în Italia până când soția l-a dat de gol fără să vrea
Digi24
Emily Ratajkowski, 'femeia cu cei mai frumoși sâni', apariție de senzație într-o rochie super decoltată / FOTO
Unica.ro
Bianca Drăgușanu și Gabi Bădălău au trecut la următoarea etapă a relației. Vedeta, în culmea fericirii
EVZ.ro
Cum arată casa lui Nea Florică, devenit viral pe TikTok pentru replica „Mi-a dat pachet”. Are 57 de ani și locuiește la țară / FOTO
Spynews
S-A DAT ORDIN în toată Uniunea Europeană. Acest lucru va fi INTERZIS definitiv
Capital.ro
Horoscop 6-12 mai 2024, cu Mihai Voropchievici. Gemenii au numai reuşite, Scorpionii au parte de un nou început
Antena 3
A divorțat de un celebru prezentator TV și s-a recăsătorit cu un om de afaceri. Cum arată acum și cu ce se ocupă
Avantaje
INTERZIS în NOAPTEA de ÎNVIERE! Chiar e PĂCAT MARE
Mediaflux
Ele sunt fetița de patru ani și bunica ei, care au murit în Călărași, după ce au mâncat pește. Familia se pregătește să le înmormânteze, în ajunul Paștelui / FOTO
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
Felicitări și mesaje de Paște Fericit 2024. Urări frumoase de trimis pe Whatsapp și SMS-uri
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro