Prognoza meteo se schimbă în luna aprilie. Dacă în ultimele zile ne-am bucurat de temperaturi plăcute și o atmosferă de primăvară în toată regula, în următoarele săptămâni experții ANM anunță ploi, vânt puternic și valori termice mai scăzute.
Valorile termice vor fi ușor mai coborâte decât cele specifice pentru această săptămână în regiunile intracarpatice, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale.
Va ploua foarte mult în regiunile intracarpatice, estice, sud-estice, dar mai ales în zona Carpaților Occidentali. În celelalte regiuni, cantitățiile de precipitații vor fi, în general, apropiate de cele normale pentru această perioadă.
Citește și Cum va fi vremea de Florii şi de Paşte 2023. Prognoza meteo aduce mari surprize
Potrivit specialiștilor de la Agenția Națională de Meteorologie, temperatura medie a aerului va avea valori ușor mai coborâte decât cele specifice pentru această perioadă în regiunile intracarpatice, iar în rest valorile termice vor fi în general apropiate de cele normale.
Va ploua mult mai mult în regiunile de est, sud-vest și în sudul țării, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale pentru acest interval.
Temperaturile medii vor fi în general apropiate de cele normale pentru această perioadă, pe întreg teritoriul României.
Regimul pluviometric se va situa în jurul celui normal pentru această perioadă, în toate regiunile.
Mediile valorilor termice vor fi apropiate de cele specifice pentru această săptămână, la nivelul întregii țări.
Cantitățile de precipitații vor avea o tendință excedentară în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în zonele montane.
Odată cu evenimentul echinocțiului de primăvară de luni, 20 martie, specialiștii de la AccuWeather au anunțat detaliile în ceea ce privește prognoza meteo în sezonul de primăvară în Europa.
Conform experților, în zonele de vest și nord-vest ale Europei, oamenii se vor confrunta cu fenomene meteo extreme în nordul Franței, Germania, Polonia, în timp ce mare parte din Bătrânul Continent va întra în sezonul de primăvară cu un deficit sever de umiditate.
Din cauza faptului că precipitațiile solide lipsa stratului de zăpadă din zonele montane, care a fost 60-70% sub normalul perioadei, a dus la secarea sau la debite foarte slabe pentru mai multe râuri și lacuri din Spania, Italia, Franța, Elveția.
Citește și Alertă meteo ANM pentru vara 2023. Schimbări drastice de vreme