20 mart. 2023 | 13:57

Cum va fi vremea de Florii şi de Paşte 2023. Prognoza meteo aduce mari surprize

Vremea Meteo
Cum va fi vremea de Florii şi de Paşte 2023. Prognoza meteo aduce mari surprize
Cum va fi vremea de Paste 2023

Meteorologii Administrației Naționale de Meteorologie au anunțat cum va fi vremea de Florii şi de Paşte 2023. Prognoza meteo aduce mari surprize pentru români, mai ales că cele două mari sărbători religioase sunt importante.

Cum va fi vremea de Paşte 2023. Prognoza meteo aduce vești foarte bune

Meteorologii de la Accuweather şi ai Administrației Naționale de Meteorologie au actualizat prognoza meteo pentru primăvara acestui an în Europa, respectiv în România.

Conform prognozei meteo Accuweather, pentru 2023 se estimează o primăvară călduroasă pentru sudul și estul Europei, inclusiv pentru țara noastră.

Se așteaptă fenomene extreme

De asemenea, nu sunt excluse și intervale cu vreme instabilă, în contextul în care Marea Mediterană este destul de caldă și poate oferi umiditate și energie, ingredientele perfecte pentru niște furtuni violente.

Cu ocazia echinocțiului de primăvară care a avut loc luni, 20 martie, echipa de experți AccuWeather de prognoză internațională, a anunțat detaliile despre ceea ce se va întâmpla din punct de vedere meteorologic în sezonul de primăvară în Europa.

Unde vor avea loc fenomenele extreme

În acest fel, vestul și nord-vestul Europei se pot confrunta cu fenomene meteo extreme, fiind vorba despre Nordul Franței, Germania, Polonia, în timp ce mare parte din Bătrânul Continent va întra în sezonul de primăvară cu un deficit sever de umiditate.

În plus, lipsa stratului de zăpadă din zonele montane, care a fost 60-70% sub normalul perioadei, a dus la secarea sau la debite foarte slabe pentru mai multe râuri și lacuri din Spania, Italia, Franța, Elveția.

Vremea se încălzește săptămâna aceasta

Astfel, săptămâna aceasta este așteptat primul val de aer cald peste Europa, inclusiv pentru țara noastră, ocazie cu care temperaturile pot atinge maxime de peste 25 grade Celsius, anunță meteorologii de la  Accuweather.

De asemenea, săptămâna care tocmai a început urmează să ne răsfețe cu temperaturi de peste 20 de grade Celsius.

Temperaturile vor ajunge la 23 de grade Celsius

„Vor fi temperaturi de primăvară, mai ales în a doua parte a săptămânii, de miercuri încolo. Joi și vineri vor fi temperaturi în jurul a 20 de grade în anumite zone ale țării, probabil ajungând la 23 grade în partea de sud”, a declarat Florinela Georgescu, director executiv ANM, la Digi24.

Bucuria românilor nu va fi prea mare, întrucât din wekendul viitor temperaturile se vor micșora din nou.

Când scad din nou temperaturile, potrivit ANM

„Veștile nu sunt chiar atât de bune pentru cei care iubesc temperaturile în jurul a 20 de grade. Nu sunt vești foarte bune de durată, în sensul că deja weekendul viitor este așteptată o răcorire a vremii, probabil că sfârșitul săptămânii și apoi primele zile ale săptămânii viitoare vor aduce și precipitații, condiții în care nu vor fi maxime mai mari de 14-15 grade”, a mai spus Florinela Georgescu.

Parteneri
Câți bani a obținut Alex Delea la Survivor după 15 săptămâni la Survivor. Postul Pro TV, pus la zid după eliminarea favoritului
Redactia.ro
Ce fac Ileana Stana Ionescu și Andrei Ionescu, de Paște: „Nu putem să...”
Click.ro
Sunt extratereștri pe K2-18b? Telescopul James Webb a fost îndreptat spre planeta pe care au fost detectate semne de viață
Digi24
Xi își reorganizează armata. Liderul de la Beijing vrea mai mult control și strategii pentru „războiul inteligent” modern
Digi24
Loredana, apariție provocatoare, în brațele lui Cătălin Botezatu! Ce ținută a purtat artista la Premiile Unica
Unica.ro
Știrile Antena Stars. Oana Lis, încă un gest disperat pentru a face rost de bani. A scos la vânzare și crucea lui Viorel Lis. În ce stare este fostul primar
Spynews
ORDINUL s-a dat deja de la primărie. Se întâmplă în FIECARE NOAPTE, începând cu ora 22
Capital.ro
Cozonac fără frământare pentru masa de Paște. Rețeta salvatoare pentru gospodinele aflate în criză de timp
Antena 3
Vor avea un băiețel. Ce frumos au făcut anunțul: „Visele devin realitate”. Imagini de la petrecere
Avantaje
Doliu în PRESA din ROMÂNIA! A murit CRISTIAN...
Mediaflux
Știrile Antena Stars. Oana Lis, încă un gest disperat pentru a face rost de bani. A scos la vânzare și crucea lui Viorel Lis. În ce stare este fostul primar
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
Ce a putut să își pună un român din Buzău pe acoperișul casei, fără pic de reținere! Ce s-a aflat despre locuitorii din zonă
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro