10 dec. 2022 | 09:46

Vremea o ia razna în România începând de luni. Temperaturile scad sub pragul înghețului

Vremea Meteo
Vremea o ia razna în România începând de luni. Temperaturile scad sub pragul înghețului
Prognoza meteo ANM pentru săptămâna viitoare.

Specialiștii de la Administrația Națională de Meteorologie au emis o nouă prognoză. Experții au avertizat că temperaturile urmează să scadă sub pragul înghețului în viitorul apropiat din cauza unui val de aer polar care cuprinde România. Minimele vor ajunge frecvent sub zero grade, iar maximele nu vor depăși 10 grade Celsius. Iată care sunt zonele cele mai afectate de noul fenomen!

Prognoza meteo ANM: temperaturi sub pragul înghețului

După valul de căldură de sâmbătă, temperaturile încep să scadă din nou duminică din cauza unui val de aer polar care traversează România. Specialiștii anunță că minimele vor ajunge frecvent sub zero grade, iar maximele nu vor depăși 10 grade Celsius.

Directorul Agenției Naționale de Meteorologie, Elena Mateescu a declarat că cel mai evident semn al schimbării va fi scăderea bruscă a temperaturilor. Mai exact, este vorba despre modificări de la o zi la alta.

„Vor fi diferențe de temperaturi mai mari de 15 grade Celsius. De marțea viitoare, răcirea va fi semnificativă în toată țara și mai ales în zilele de miercuri și joi. De asemenea, vor fi și precipitații sub formă de ploaie în zonele mai joase de relief și ninsoare la munte”, a declarat directorul ANM.

Toată Europa este lovită

România va fi afectată de frontul de frig arctic ce va cuprinde Europa de la nord la sud, dinspre Regatul Unit și Irlanda, apoi în restul Europei de Vest și Centrale. Temperaturile vor fi semnificativ mai scăzute decât normalul perioadei, aceasta fiind chiar o vară mai rece decât se așteptau meteorologii.

Mai mult decât atât, prognoza arată mai multă ninsoare în zona de munte și ploi abundente la sud pentru că mai multe sisteme frontale vor traversa continentul european. De asemenea, crește probabilitatea unor cantități semnificative de zăpadă într-o mare parte a Europei centrale și parțial de vest chiar în cursul săptămânii viitoare.

,,Într-adevăr, în ultima vreme, ne confruntăm cu numeroase recorduri, atât din punct de vedere termic, cât și din punct de vedere al precipitațiilor. De asemenea, vorbim de o frecvență destul de ridicată, chiar și pe teritoriul României, a fenomenelor specifice instabilității atmosferice, așa cum am avut și-n această vară.

La noi, în România, în decembrie, ianuarie, februarie, temperaturile maxime coboară sub zero grade pe parcursul zilei. Temperaturile medii, normale, pentru perioada de iarnă, sunt aproximativ cuprinse între – 3 și 4 grade”, a mai declarat directorul ANM.

Parteneri
Cine este femeia care stă non stop lângă patul lui Florin Piersic. Soția marelui actor nu știe mai nimic despre relația lor
Redactia.ro
Amestecul minune, folosit de mii de ani, cu care trebuie să-ți uzi roșiile de 3 ori în timpul verii. Recolta va fi dublă, iar legumele mari și sănătoase
Click.ro
O femeie din Iași a păcălit moartea, după ce a vrut să traverseze în grabă prin fața unui TIR
Digi24
O femeie și-a reclamat soțul pentru ce a forțat-o să facă în dormitor. Dar un judecător i-a spus că în căsătorie e permis orice
Digi24
Meghan Markle a făcut senzație în Nigeria cu rochia ei! Cum a apărut îmbrăcată soția Prințului Harry / FOTO
Unica.ro
Opinia medicului Cătălin Cîrstoiu, în cazul Florin Piersic. Procedura recomandată într-o astfel de situație
EVZ.ro
Carmen Harra, mesaj după ce starea lui Florin Piersic s-a înrăutățit! Ce a transmis clarvăzătoarea: „Nu este timpul...” / FOTO
Spynews
Românii, obligați să dea BANII ÎNAPOI. Vor plăti integral, plus 15%. Iohannis a semnat azi
Capital.ro
Daniel Baciu, mesaj pentru toți pensionarii români: "Trecem la tipărirea deciziilor!"
Antena 3
După 12 ani, se întoarce la PRO TV. A bătut din nou palma cu postul TV din Pache Protopopescu și a dat lovitura. Primele declarații: „Tot felul de neajunsuri și neînțelegeri..”
Avantaje
S-a aflat cu CÂND CRESC PENSIILE! Daniel Baciu a ANUNȚAT
Mediaflux
BOMBĂ! A apărut femeia cu care Traian Băsescu a avut o relație de DRAGOSTE
Stiri din Lume
Cât de bine arată Loredana Groza la vârsta de 53 de ani. Cum s-a afișat artista / FOTO
Spynews.ro
Ce se întâmplă dacă lucrezi sau speli când ai cruce neagră sau cruce roșie în calendar. Ce spune biserica
Realitatea.net
Mesaje de Izvorul Tămăduirii 2024. Ce să le transmiți celor dragi în această zi sfântă, Vinerea Luminată
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro