01 sept. 2024 | 14:34

Vremea la extreme în România. Furtuni pe litoral, caniculă în vestul țării. Alerta emisă de meteorologi

Vremea Meteo
Vremea la extreme în România. Furtuni pe litoral, caniculă în vestul țării. Alerta emisă de meteorologi
Sunt așteptate noi ploi torențiale și caniculă în România

România trece în aceste zile printr-o perioadă extrem de grea din puct devedere al fenomenelor meteo extreme. Din păcate, vremea la extreme în România aduce furtuni pe litoral și caniculă în vestul țării. Chiar din prima zi a lunii spetembrie avem parte de o nouă alertă emisă de meteorologi.

Vremea la extreme în România face ravagii

Din păcate, deși ne-am dorit vreme ceva mai răcoroasă, în aceste zile am asistat la ravagiile făcute de ciclonul care s-a abătut asupra litoralului românesc, aici fiind emis un cod roșu.

Vorbim, așadar, de cantități mari de apă, de până la 30-40 de litri pe metrul pătrat, care au distrus complet plajele din stațiuni precum Vama Veche, Mangalia sau Techirghiol.

Pe de altă parte, în alte zone din țară se menține canicula, iar valorile termice nu scad sub 38-39 de grade. Meteorologii ANM nu vin cu vești bune, având în vedere noua arlertă emisă chiar din prima zi a lunii septembrie.

Furtuni pe litoral și în sudul Munteniei

Conform celor mai reecnte prognoze, meteorologii spun că va trebui să ne așteptă, din nou, la furtuni pe litoral și caniculă în vestul țării, astfel că este posibil ca un alt ciclon să lovească iar litoralul. În acest sens au fost emise nu mai puțin de patru avertizări, trei de cod galben și una de cod portocaliu.

Două dintre aceste avertizări au în vedere fenomene de „averse torențiale care vor acumula 15…25 l/mp, respectiv 25…40 l/mp, descărcări electrice și intensificări ale vântului, și grindină”. Avertizările sunt de cod galben și cod portocaliu pentru județele Constanța și Tulcea, unde se așteaptă furtuni pe parcursul următoarelor 24 de ore.

O altă avertizare de cod galben, vizând tot „averse torențiale care vor acumula 15…25 l/mp, descărcări electrice, intensificări ale vântului, grindină”, este pentru sudul Munteniei, în județele Ialomița și Călărași, valabilă până în jurul orei 15:00, în cursul acestei zile.

ANM anunță caniculă în vestul țării

De cealaltă pate, ANM anunță că revine canicula în România în vestul țării, fiind emis un nou cod galben pentru Banat, Crișana, Maramureș, vestul Transilvaniei, jumătatea de vest a Olteniei și nord-estul Moldovei:

„În Banat, Crișana, Maramureș, vestul Transilvaniei, jumătatea de vest a Olteniei și nord-estul Moldovei se vor înregistra temperaturi deosebit de ridicate pentru începutul lunii septembrie (7…10 grade peste mediile multianuale).

Local va fi caniculă și disconfort termic ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge sau va depăși ușor pragul critic de 80 de unități. Temperaturile maxime vor fi în general de 32…35 de grade.

În zilele viitoare temperaturi deosebit de ridicate se vor înregistra în majoritatea regiunilor, iar vremea va fi călduroasă, chiar caniculară în timpul după-amiezilor, mai ales în vestul și sud-vestul teritoriului.”, anunță astăzi ANM.

Din păcate, fenomenele extreme din aceste zile vor pune mari probleme în mai toată țara.

Parteneri
Tragedie în Familia Regală a României. Dumnezeu sa-l odihnească! Un om fermecator, generos si ...
Redactia.ro
Ce spune Pepe despre înlăturarea Andreei Bălan de la „Te cunosc de undeva”: „Și eu am făcut parte din multe proiecte și am dispărut din ele”
Click.ro
Elon Musk s-a întrebat de ce „nimeni nu încearcă să îi asasineze pe Biden și Kamala Harris”. Ce a urmat după aceea
Digi24
Poza cu vedeta GOALĂ la duș a scăpat pe net! Ce tatuaje INTIME are: S-au văzut TOATE
Vocea.biz
Raluca Bădulescu și-a făcut cont pe OnlyFans. Cum pozează vedeta pe site-ul pentru adulți. Imagini necenzurate / FOTO
Unica.ro
Legendarul sportiv ne-a părăsit. Ce poveste are!
EVZ.ro
Decizie importantă a instanței în cazul Danei Marijuana! Ce se întâmplă cu artista
Spynews
Ordinul vine direct de la Comisia Europeană. Noile zone în care va fi interzis fumatul
Capital.ro
Se află în plin divorț, dar au fost surprinși din nou împreună: „Se țineau de mână și se sărutau”
Avantaje
PUTIN a DECIS URGENT! ARMATA este PREGĂTITĂ. UNDĂ DE ȘOC la nivel MONDIAL
Mediaflux
Lambada a născut! Prima dragoste a lui Tzancă Uraganu l-a făcut tată din nou
Spynews.ro
Planta menționată în Biblie, recunoscută pentru capacitatea sa de a contribui la „purificarea trupului, a sufletului și a minții"
Realitatea.net
Ispita Mădălina de la Insula Iubirii a ajuns pe mâinile medicului estetician după ce a suferit complicații. Cum arată acum
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro