Vremea în weekend: ANM a schimbat prognoza meteo

Vremea în weekend: ANM a schimbat prognoza meteo

Weekendul 3-5 mai se anunță unul frumos în aproape toată țara, vremea va fi plăcută, dar nu lipsesc ploile în anumite zone.

Temperaturile vor continua să crească uşor vineri, astfel încât vremea va deveni caldã în majoritatea zonelor ţãrii. Cerul va fi variabil, cu înnorãri temporar accentuate, averse şi descãrcãri electrice, cu precãdere în cursul dupã-amiezii şi al serii.

Local în vest, nord, centru şi la munte şi pe arii restrânse în restul teritoriului. Izolat vor fi condiţii de grindinã.

Temperaturile maxime se vor încadra între 17 şi 27 de grade, valorile mai ridicate fiind în Lunca Dunãrii, iar cele minime vor fi cuprinse între 3 şi 14 grade.

Cum va fi vremea în weekend

Sâmbătă, pe 4 mai, vremea va fi în general instabilã, iar regimul termic va fi caracterizat de valori mai ridicate decât cele specifice datei în sud şi în sud-est şi apropiate de acestea în restul teritoriului.

Cerul va fi variabil, cu înnorãri temporar accentuate, averse şi descãrcãri electrice în a doua parte a zilei şi în orele serii, în zonele de deal şi munte şi pe arii mai restrânse în restul ţãrii, cu o probabilitate mai mare în nord, nord-vest şi în centru.

Noaptea, manifestãri de instabilitate atmosfericã se vor semnala local în regiunile din jumãtatea vesticã a teritoriului şi pe spaţii mai mici în restul zonelor. Izolat vor fi condiţii de grindinã şi cantitãţi de apã mai însemnate. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificãri la munte şi în sud-est, dar de scurtã duratã şi în timpul ploilor.

Temperaturile maxime se vor încadra între 17 şi 27 de grade, cu cele mai ridicate valori în Muntenia, iar cele minime vor fi cuprinse între 7 şi 13 grade.

Duminică, 5 mai, vremea devine instabilã. Cerul va avea înnorãri temporar accentuate şi se vor semnala averse şi descãrcãri electrice în cea mai mare parte a ţãrii. Izolat cantitãţile de apã vor fi mai însemnate.

Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificãri pe crestele montane şi în regiunile estice şi sud-estice, dar de scurtã duratã şi în restul teritoriului, în timpul ploilor.

Temperaturile maxime, uşor mai coborâte faţã de ziua precedentã, se vor încadra în general între 17 şi 23 de grade, iar cele minime între 6 şi 13 grade.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI