Vremea în mini-vacanța de Sfânta Maria. Ce temperaturi vom avea până luni în România

Vremea în mini-vacanța de Sfânta Maria. Ce temperaturi vom avea până luni în România
Vezi ce temperaturi vom avea până luni în România în mini-vacanța de Sfânta Maria

Vremea în mini-vacanța de Sfânta Maria. Conform Calendarului Ortodox Român, pe 15 august creștinii celebrează Adormirea Maicii Domnului, sau Sfânta Maria Mare. Ziua de 15 august, ca în fiecare an, este liberă, deci românii vor putea sta acasă. Având în vedere că vine imediat după weekend, românii pot să plece într-o mini-vacanță. Dar, cum majoritatea suntem dependenți de vreme, ne-am interesat cu va fi vremea în mini-vacanța din aceste zile, de Sfânta Maria, și ce temperaturi vom avea până luni în România.

Liber de la stat pentru români! Vremea în mini-vacanța de Sfânta Maria

Ca în fiecare an, creștinii ortodocși prăznuiesc pe 15 august Adormirea Maicii Domnului, una din cele mai importante sărbători creștine. Având în vedere că această zi este liberă pentru toți angajații, fie bugetari, fie privați, mulți și-au planificat o mini-vacanță, făcându-se o punte cu weekend-ul care ne bate la ușă.

Dar, așa cum se știe, majoritatea dintre noi suntem termo-dependenți, adică ținem cont, în permanență, de cum este vremea. Conform meteorologilor, vremea în mini-vacanța de Sfânta Maria va deveni instabilă, dar fără caniculă, și cu posibilitatea apariției precipitațiilor.

Conform meteorologului Alina Șerban, vremea va aduce precipitații, iar „ploile se semnalează pe arii restrânse și sunt în general slabe cantitativ, sâmbătă duminică și chiar și luni vor fi pe arii din ce în ce mai extinse și, mai mult decât atât, asociate și cu fenomene specifice instabilității atmosferice, adică frecvente descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, ploi torențiale care pot depăși și cantități mai însemnate, în special în intervale scurte de timp.”, mai spune meteorologuul, conform Antena 3.

Ce temperaturi vom avea până luni, de Sfânta Maria, în România

Având în vedere schimbările de vreme, Ana Șerban spune că temperaturile vor ajunge la cel mult 33 de grade, cel puțin în Capitală. Aceleași schimbări de temperatură se vor resimți și în restul teritoriului, existând și în majoritatea zonelor țării varianta precipitațiilor:

„Sub aspect termic va fi destul de bine, temperaturi ce se vor încadra în marea lor majoritate în normele caracteristice perioade, acest lucru însemnând maxime de la 23-24 de grade în partea de nord a teritoriului, prin depresiuni, până la cel mult 32-33 de grade în extremitatea de sud și de vest a teritoriului. Și în Capitală vorbim de o vreme normală termic. Temperaturi maxime, de 30 până la 33 de grade.”, mai spune meteorologului Alina Șerban.

Așadar, dacă v-ați făcut planuri pentru mini-vacanța care urmează, ar fi cazul să nu uitați de umbrelă. O parte bună este, totuși, că vom scăpa de temperaturile caniculare, și ne vom mai răcori puțin în aceste zile.