Câte zile libere vor avea românii săptămâna aceasta. Va fi o adevărată mini-vacanță!

Câte zile libere vor avea românii săptămâna aceasta. Va fi o adevărată mini-vacanță!
Mini-vacanță de Sfânta Maria pentru români.

Data de 15 august reprezintă una dintre zilele libere ale angajaților din instituțiile publice. Pe 15 august românii prăznuiesc Adormirea Maicii Domnului, sărbătoare care este declarată zi liberă prin lege. Angajații din instituțiile publice  beneficieză de o nouă minivacanță. Asfel, potrivit unei decizii luate de Executiv și ziua de vineri a devenit zi liberă prin lege.

Mini-vacanță pentru români de Sfânta Maria

Cum sărbătoarea pică într-o joi, Guvernul a declarat zi liberă în data de 16 august, în urma ședinței Executivului de miercuri. Propunerea a venit din partea Ministerului Muncii și Justiției Sociale, iar Guvernul a stabilit și comunicat că ziua de 16 august 2019 va fi liberă pentru angajații instituțiilor publice.

Nelu Barbu, purtătorul de cuvânt al Guvernului, a precizat, la finalul ședinței Executivului, că ziua de 16 august va fi liberă, iar bugetarii își vor prelungi corespunzător timpul de lucru până la data de 31.08.2019 privind planificările stabilite.

„La propunerea Ministerului Muncii și Justiției Sociale, Guvernul a aprobat stabilirea zilei de 16 august 2019 ca zi liberă. Așadar în ziua de 16 august 2019 angajații instituțiilor publice vor avea o zi liberă, iar aceștia iși vor prelungi corespunzător timpul de lucru până la data de 31.8.2019 privind planificărilor stabilite”, a declarat purtătorul de cuvânt al Guvernului.

Ziua de 16 august se recuperează

Oficialul a mai explicat faptul că recuperarea zilei de 16 august se va face prin prelungirea timpilor de lucru până la sfârșitul lunii august.

Femeie cu brațele întinse aflată la malul mării.
Câte zile libere au românii de Sfânta Maria.Minivacanță.

Astfel, statul le oferă angajaților 2 zile libere în această lună. Muncitorii vor reveni la serviciu luni, 19 august 2019.

Românii din instituțiile publice vor avea parte de patru zile de concediu cu ocazia Adormirii Maicii Domnului. Este vorba despre zilele de joi – 15 august, vineri – 16 august, sâmbătă și duminică. Nu vor beneficia însă de acest liber personalul care trebuie să asigure permanența și magistrații care au termene în procese.

Poșta are vacanță 4 zile

Nu doar instituțiile publice vor avea un program liber joi, 15 august, cu ocazia Adormirii Maicii Domnului. Astfel, mai multe bănci au decis să dea liber angajaților pentru ziua de Sfânta Maria. Astfel este cazul celor de la Banca Transilvania, BRD, Raiffeisen Bank, Piraeus Bank, Banca Românească, Alpha Bank sau Unicredit. Cu toate acestea, unele sucursale ar mai putea fi deschise prin mall-uri.

În schimb, Poșta Română a decis să le ofere angajaților o minivacanță de patru zile.

„Prin decizia Directorului General, zilele de 16 şi 17.08.2019 sunt declarate zile libere, iar recuperarea lor se va face prin prelungirea corespunzătoare a timpului de lucru până la data de 31 august 2019”, se arată într-un comunicat al Poștei Române.

Urmăriți Playtech.ro și pe