Vremea în iulie. Care este prognoza meteo până la sfârșitul lunii

Vremea le dă românilor planurile de vacanță peste cap! Prognoză meteo îngrijorătoare pentru următoarele patru săptămâni

Meteorologii ANM estimează o vreme caldă, în general, pentru următoarele două săptămâni. Variațiile termice, însă, nu vor lipsi și vor fi însoțite de instabilitate atmosferică accentuată în majoritatea regiunilor, după data de 16 iulie 2020.

Informații ANM: prognoza meteo până la sfârșitul lunii iulie

A doua parte a lunii iulie va aduce o vreme frumoasă și caldă, în general, în aproape toate regiunile țării. Aversele, însoțite de descărcări electrice, își vor face apariția doar în mod local și cu precădere în zonele intracarpatice, așa încât în acest interval cantitățile de apă vor fi preponderent deficitare la nivel național.

Chiar dacă nu se vor înregistra temperaturi de peste 38 de grade Celsius, disconfortul termic va fi deosebit de accentuat din cauza umidității ridicate advectate de pe Marea Neagră. Spe finalul lunii, cauza stabilității vremii o va constitui un maxim de presiune situat în zona Mării Caspice, iar circulația aerului în troposfera joasă se va face dinspre estul continentului.

A doua parte a verii, tot vreme la extreme

„Frecvenţa evenimentelor meteo care pot produce pagube prin intensitatea lor ridicată este una în creştere şi este confirmată şi de ceea ce se întâmplă în teren, dar şi de acest număr ridicat de avertizări Cod roşu de vreme severă pe care ANM le-a emis.

Se pare că şi a doua parte a verii va fi una cu multe fenomene meteorologice care să reprezinte sau care să caracterizeze aceeaşi tendinţă pe care a avut-o prima parte a verii, respectiv de la intervalele în care instabilitatea atmosferică este pronunţată, la intervale în care vremea este călduroasă, disconfortul termic este în creştere şi chiar zile cu caniculă”, a declarat Gabriela Băncilă, director meteorologie operațională din cadrul Administrației Naționale de Meteorologie (ANM).

Vremea la munte – mai vin averse în prima parte a zilei de 16 iulie în Carpații Meridionali și de Curbură, apoi norii se împrăștie. Vântul va prinde putere pe creste și mai scad temperaturile.

La malul mării – pe plajă vor fi cel mult 25 de grade Celsius, joi, 16 iulie, și apa mării va avea 24 de grade. În prima parte a zilei sunt anunțate ploi locale, apoi norii se risipesc și vântul va avea intensificări

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI