Vremea luna iulie. Prognoza meteo în România pentru patru săptămâni

Vremea luna iulie. Prognoza meteo în România pentru patru săptămâni

ANM ( Administrația Națională de Meterologie) a emis astăzi prognoza meteo pentru intervalul 13 iulie-10 august, adică pe patru săptămâni. Astfel, la început, temperaturile vor fi ușor mai scăzute decât cele obișnuite. Apoi, spre finalul perioadei, în special în regiunile sudice, temperaturile se vor situa ușor peste cele specifice.

Prognoza meteo pe patru săptămâni. Săptămâna 13.07.2020 – 20.07.2020

Valorile termice în România vor fi mai coborâte decât cele specifice acestei perioase, în toate regiunile, dar mai ales în jumătatea nordică a țării. De asemenea, regimul pluviometric va fi deficitar în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în zonele montane.

Prognoza meteo pe patru săptămâni. Săptămâna 20.07.2020 – 27.07.2020

Temperatura aerului în România va avea valori ușor mai coborâte decât cele normale pentru acest interval în regiunile nordice, dar și ușor mai ridicate în sud-est, iar în rest, temperaturile medii se vor situa în jurul celor normale pentru această perioadă. De asemenea, cantitățile de precipitații estimate pentru această săptămână vor fi deficitare în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în zona Carpaților Meridionali.

Prognoza meteo pe patru săptămâni. Săptămâna 27.07.2020 – 03.08.2020

În România, temperaturile medii ale aerului se vor situa în general în jurul celor normale pentru această perioadă, dar posibil ușor mai coborâte în extremitatea de nord a țării și ușor mai ridicate în sud și sudest. De asemenea, regimul pluviometric va fi ușor deficitar în regiunile din sud-vestul țării, iar în rest, regimul pluviometric va fi apropiat de cel normal pentru acest interval.

Prognoza meteo pe patru săptămâni. Săptămâna 03.08.2020 – 10.08.2020

În România, mediile valorilor termice se vor situa ușor peste cele specifice acestei săptămâni în regiunile sudice, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă. De asemenea, în ce privește cantitățile de precipitații, ele se vor situa în general în jurul celor normale pentru acest interval, în toate regiunile.

ANM – Administrația Națională de Meteorologie, mai precizează că estimările meteorologice pentru patru săptămâni sunt realizate de către ECMWF – Centrul European pentru Prognoze pe Medie Durată. De asemenea, este estimată media săptămânală a abaterilor temperaturii aerului și a cantităților de precipitații față de media perioadei 1993-2016. De menționat este că fenomenele extreme cu o durată scurtă de manifestare nu pot fi prognozate cu ajutorul acestui produs.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI