Vremea: cum va fi în toată țara și când scăpăm de frig și ploi

Vremea: cum va fi în toată țara și când scăpăm de frig și ploi
Prognoza meteo pentru 16 aprilie

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis prognoza meteo pentru 16 aprilie și pentru zilele care urmează. Vremea va continua să fie rece pentru această perioadă, dar se va mai încălzi cu câteva grade în următoarele zile.

Marți, 16 aprilie, este în vigoare un cod galben de vânt în 6 județe din zona Moldovei. Meteorologii anunță că rafalele de vânt vor depăși 65 km/h. Sunt vizate judeţele Suceava, Vaslui, Bacău, Botoşani, Iaşi şi Neamţ, unde se vor semnala intensificări temporare ale vântului, cu viteze la rafală ce vor depăşi local 55 – 65 km/h. Atenționarea este valabilă până la ora 15:00.

Prognoza meteo pentru 16 aprilie

ANM anunță că vremea va fi mai rece decât în mod normal pentru aceastã perioadã a anului în est, nord şi centru, unde cerul va fi mai mult noros şi local va ploua. În restul teritoriului, cerul va fi variabil, iar ploile se vor semnala cu totul izolat. Valorile termice se vor situa în jurul mediilor multianuale, între 4 grade Celsius în nord-est și 19 grade în sud-vest. Minimele se vor situa între 0 şi 6 grade.

În Capitală, cerul va fi temporar noros şi vor fi condiţii să plouă slab, mai ales în timpul nopții. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximã se va situa în jurul valorii de 15 grade Celsius, iar cea minimã va fi de 3…5 grade.

Când scăpăm de ploi

Vremea va continua să se încălzească treptat până de Florii, dar ploile vor fi în continuare prezente în majoritatea regiunilor țării. Miercuri, ploile se vor semnala mai ales în partea de est a țării și local în rest. La munte vor fi precipitații mixte și vântul va sufla cu putere pe creste, dar și în est și nord-vest.

Joi, cerul va fi înnorat și va ploua în Dobrogea, Muntenia și local în Oltenia și Moldova. În restul teritoriului vremea va fi mai bună, în timp ce la munte va fi lapoviță.
DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI