Prognoza meteo pentru următoarele zile. Vreme caldă, dar nu scăpăm de ploi

Prognoza meteo pentru următoarele zile. Vreme caldă, dar nu scăpăm de ploi
ANM a emis prognoza meteo

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis prognoza meteo pentru următoarele zile. Vremea se va încălzi treptat, dar ploile vor fi în continuare prezente în majoritatea regiunilor țării. Temperaturile se vor situa sub media normală din această perioadă a anului.

Luni, soarele va ieși dintre nori și va mai ploua doar izolat în sudul țării, iar temperatura maximă va fi de 14 grade Celsius. În Capitală se va încălzi treptat și vor mai apărea câțiva nori trecători. În vestul țării valorile termice vor urca până la 16…17 grade Celsius, în timp ce în ținuturile centrale vremea va fi plăcută.

În schimb, în sud-vest atmosfera se va menține închisă și se vor semnala ploi. Temperaturile maxime vor atinge 15 grade Celsius. În nordul Moldovei și în Bucovina vor fi condiții de ploaie, iar în nordul Transilvaniei şi prin Maramureş vremea va fi plăcută. Temperaturile vor urca până la 14…15 grade.

Soarele se va ivi din când în când dintre nori în Dobrogea și Bărăgan. Câteva ploi scurte se pot semnala în nordul Munteniei și în Moldova sudică. Temperaturile vor fi în ușoară creștere și vor ajunge până la 13 grade Celsius.

Prognoza meteo pentru următoarele zile

Marți, vremea va fi rece și va ploua în est, nord și centru. În restul teritoriului cerul va fi variabil, iar temperaturile se vor apropia de media normală din această perioadă.

Miercuri, precipitațiile se vor semnala mai ales în partea de est a țării și local în rest. La munte vor fi precipitații mixte și vântul va sufla cu putere pe creste, dar și în est și nord-vest.

Joi, cerul va fi înnorat și va ploua în Dobrogea, Muntenia și local în Oltenia și Moldova. În restul teritoriului vremea va fi mai bună, în timp ce la munte va fi lapoviță.