Vremea de Paște și 1 mai: ANM a schimbat prognoza pentru România. Care e starea meteo?

Într-o săptămână, românii ortodocși vor sărbători Paștele. Cu siguranță te interesează cum va fi vremea atunci, dar și pe 1 mai, când va fi sărbătorită ziua muncii.

Ultima săptămână a venit cu o vreme care nu a fost pe placul multor oameni. Lucrurile se vor schimba însă. ANM a făcut cel mai așteptat anunț și a venit cu vești bune pentru vremea de Paște.

Potrivit ANM, mai vine cu temperaturi care vor depăși limitele normale. În primul rând, va fi cald, iar asta poate fi o veste foarte bună pentru cei care merg la mare.

Cum va fi vremea de Paște în România?

Paștele va fi inclus în ultima săptămână din aprilie. Această perioadă va fi caracterizată de valori termice ușor mai coborâte decât cele specifice acestui interval în regiunile sud-estice. Dar vor fi temperaturi mai ridicate, decât media, în vestul și nord-vestul teritoriului.

Restul României se va bucura de-o vreme cu temperaturi apropiate de cele normale pentru această perioadă.

Cât despre precipitații, vremea din aprilie va aduce o scădere față de media perioadei. Asta mai ales în regiunile montane.

Cum va fi vremea la final de aprilie și de 1 mai?

În săptămâna 29 aprilie – 6 mai 2019, ANM a anunțat că temperaturile vor fi mai ridicate decât în ultima săptămână pe care o încheiem azi.

Excepție vor face însă regiunile din sud-estul țării. Acolo, valorile termice vor fi apropiate de cele specifice pentru această perioadă.

Cantitățile de precipitații vor fi în general apropiate de cele normale pentru această perioadă, cu posibilitatea unui deficit local în regiunile sudice și sud-estice.

Pentru perioada 6 – 13 mai 2019, temperaturile medii ale aerului vor fi ușor mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă la nivelul întregii țări. Cel mai mult vor resimți asta cei din vestul și nord-vestul teritoriului.

Cantitățile de precipitații estimate pentru această săptămână vor fi în general apropiate de cele normale pentru acest interval, cu posibilitatea unui deficit local în jumătatea nordică a teritoriului.

Cum va fi vremea în a doua jumătate a lunii mai?

Între 13 – 20 mai 2019, mediile valorilor termice se vor situa peste cele specifice acestui interval în regiunile vestice, nord-vestice și centrale. În restul României vor fi în general apropiate de cele normale pentru această perioadă.

În ceea ce privește precipitațiile, specialiștii ANM se așteaptă la o creștere în regiunile extracarpatice, mai ales zona Carpaților de Curbură. În rest, cantitățile de precipitații vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă, posibil deficitare în nord-vestul extrem al țării.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI