Vacanța de Paște și 1 Mai. Cum va fi vremea și cât te poate costa tot sejurul

Vacanța de Paște și 1 Mai. Cum va fi vremea și cât te poate costa tot sejurul

Se apropie vacanța de Paște și 1 Mai. Pregătirile sunt în toi, mai ales pe litoral, acolo unde vor fi organizate petreceri care se anunță a fi de neuitat. Vestea bună e că de Paște vremea se va mai încăzli cu câteva grade. În schimb, pe 1 mai s-ar putea să apară norii și câteva picături de ploaie.

Administrația Națională de Meteorologie anunță că în săptămâna de după Florii temperaturile vor urca până la 17…19 grade Celsius. Potrivit ANM, „în intervalul 22 – 29 aprilie, temperatura aerului va avea valori uşor mai ridicate decât cele normale pentru această perioadăîn cea mai mare parte a teritoriului, dar mai ales în regiunile vestice şi nord-vestice. Cantităţile de precipitaţii estimate pentru acest interval vor fi deficitare pe întreg teritoriul României.

Pe durata săptămânii 29 aprilie – 6 mai, temperatura medie a aerului va avea valori ce se vor situa, în general, în jurul celor normale pentru această săptămână. Cantităţile de precipitaţii estimate pentru acest interval vor fi în general apropiate de cele normale pentru această perioadă.”

Cât te costă să îți faci vacanța de Paște și 1 Mai la mare

De regulă, stațiunile de pe litoral sunt luate cu asalt în această perioadă a anului. Asta înseamnă că dacă vrei să ajungi la mare de Paște sau de 1 Mai trebuie să îți faci din timp rezervare.

Dacă te-ai hotărât să mergi cu mașina în Mamaia Nord, pune deoparte bani pentru parcare. Costă 5 lei ora de luni până joi și 10 lei ora în week-end.

Hotelierii din Vama Veche spun că un buget de 400 de lei pe zi este suficient pentru a te simți bine la mare. Un pachet de 3-4 nopți poate să coste între 1.400 și 1.600 de lei. Dacă nu mai prinzi loc în Vama Veche, poți opta pentru stațiunile 2 Mai și Mangalia. Cazarea pornește de la 100 de lei pe noapte și poate ajunge la 300 de lei.

Jandarmi pe litoral

După scandalul drogurilor găsite pe litoralul românesc, autoritiățile vor suplimenta numărul forțelor de ordine care vor avea sarcina să se asigure că nimic ilegal nu se întâmplă pe perioada vacanței de Paște și 1 Mai. 100 de jandarmi vor patrula zilnic, alături de echipaje de polițiști, dar există și o rezervă de personal prevăzută pentru situații de urgență.

Zeci de mii de turiști sunt așteptați pe litoral în următoarele săptămâni. Din păcate, apa mării este în continuare rece, așa că nu vă aventurați. La 12 grade Celsius, riscul de hipotermie este ridicat.