Vremea de 1 decembrie. Vin ninsorile la munte, cât de frig va fi în celelalte zone ale României

Vremea de 1 decembrie. Vin ninsorile la munte, cât de frig va fi în celelalte zone ale României
Vremea de 1 decembrie. ANM anunță temperaturi scăzute

Vremea de 1 decembrie. Pe 1 decembrie românii vor sărbătorii cea mai importantă zi a istoriei contemporane a României, Ziua Națională, dar veștile din partea ANM nu sunt din cele mai bune pentru această dată. Prognoza meteo anunță schimbări drastice de temepraturi.

Vremea de 1 decembrie. ANM anunță temperaturi scăzute

Pentru cea mai importantă zi a anului, ANM anunță vreme rece în toată țara, inclusiv în București. Noile prognoze vine și cu temperaturi maxime cuprinse între 2 și 12 grade, dar fără precipitații sub formă de ploaie. Este prima zi a lunii de iarnă, și cum era de așteptat, temperaturile vor începe să scadă în termometre, după cum anunță și meteorologii ANM.

„Pe data de 1 decembrie, vremea va fi rece mai ales dimineaţa, însă la amiază, temperaturile mai cresc uşor faţă de ziua precedentă, astfel încât la nivelul ţării maximele se vor încadra între două şi 12 grade, iar minimele vor fi cuprinse între minus patru şi patru grade Celsius. Cer mai mult noros în Maramureş şi Transilvania, în zonele deruloase din Crişana şi Banat unde vor mai fi precipitaţii mixte.

În restul teritoriului va fi un cer variabil şi probabilitatea pentru ploi va fi redusă. La munte, însă, la altitudini mari se aşteaptă ninsori şi rafale ale vântului destul de însemnate ce pot depăşi local şi 80 km/h”, a explicat, duminică, meteorologul de serviciu al ANM.

Cod Galben pentru 29 noiembrie

Dacă de la 1 decembrie vom avea parte de vreme rece, pentru mâine prognoza este o nouă avertizare de Cod Galben, valabilă până în jurul orei 10:00 dimineața. ANM anunță pentru mâine intensificări ale vântului, ninsoare viscolită în Carpații Meridionali la altitudini de peste 1700 m.

Conform avertizării ANM, mâine „În intervalul menționat, în Carpații Meridionali, la altitudini de peste 1700 m, rafalele vor depăși 90…100 km/h și temporar va ninge viscolit. Intensificări ale vântului se vor semnala și în sudul Banatului, al Transilvaniei și pe litoral. În zilele următoare, local și temporar, în zona montană vor mai fi intensificări ale vântului și ninsori.”, anunță ANM.

Vremea de 1 decembrie în București

Pentru aceeași dată, de 1 decembrie, în București vom avea temperaturi maxime de maxim 10 grade celsius, iar pe timpul nopții termometrele vor ajunge la 1 grad celsius. Cerul va fi variabil, iar vântul va bate moderat, mai spun meteorologii ANM. Cât despre restul teritoriului, meteorologii spun că:

„Temperaturile maxime în ţară vor fi cuprinse în general între 6 şi 16 grade Celsius. În ceea ce priveşte precipitaţiile vor fi ploi în partea de sud şi de sud-est a ţării. Izolat vor apărea precipitaţii mixte în jumătatea nordică. Cel mai important este faptul că vântul va continua să aibă intensificări susţinute în zona montană înaltă.

Rafalele vor depăşi 80-90 km/h fiind de aşteptat să apară în Carpaţii Orientali. În noaptea de 30 spre 1 decembrie şi în celelalte masive va fi la fel. Temperaturile minime în noaptea de 29 spre 30 noiembrie vor fi cuprinse între minus 4 şi 5 grade, mai ridicate doar pe litoral”, mai meteorologii ANM.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI