21 iul. 2021 | 15:18

Cea mai rapidă metodă prin care poți afla dacă îți sunt spionate conversațiile pe WhatsApp

Diverse
Cea mai rapidă metodă prin care poți afla dacă îți sunt spionate conversațiile pe WhatsApp
Aplicația WhatsApp, cea mai populară aplicație de chat

Majoritatea posesorilor te telefoane mbile smart folosesc celebra aplicație WhatsApp. Dar puțini sunt cei care suspectează că altcineva folosește WhatsApp pentru a le spiona conversațiile, care se presupune a fi securizate. În cele urmează vă propunem să aflați cum ar fi posibil așa ceva.

Aplicația WhatsApp, cea mai populară aplicație de chat

Aplicația de mesagerie  WhatsApp a fost lansat în 2009 și a fost achiziționat de Facebook în 2014. Recent, a câștigat mai multă popularitate pentru funcțiile de criptare care îi fac chaturile mai sigure decât altele.

Încă din prima zi, am construit WhatsApp pentru a vă ajuta să rămâneți în contact cu prietenii. Să împărtășiți informații vitale în timpul dezastrelor naturale, să vă reconectați cu familiile separate sau să căutați o viață mai bună.

Unele dintre cele mai personale momente ale dvs. sunt partajate cu WhatsApp. Motiv pentru care am încorporat criptarea end-to-end în aplicația noastră. Când sunt criptate de la un capăt la altul, mesajele, fotografiile, videoclipurile, mesajele vocale, documentele și apelurile dvs. sunt protejate împotriva căderii pe mâini greșite.”, se spune în prezentarea de pe site.

Dar oare este așa? Această întrebare și-au pus-o mulți specialiști în domeniul securității și au încercat să afle răspunsul la această întrebare. Continuați să citiți pentru a afla dacă WhatsApp este într-adevăr  privat și sigur și dacă ar trebui să vă îngrijorați dacă informațiile voastre sunt piratate, sau nu sunt piratate.

Cât de sigură este aplicația

Funcția de criptare end-to-end a aplicației a dat aplicației un pic de reputație de siguranță și securitate. Astfel se face că WhatsApp este în mod inerent opțiunea mai sigură decât alte aplicații de mesagerie, dar nici nu este 100% infailibil.

Deși fișierele și mesajele pot fi criptate, aplicația cere în continuare contactele atunci când generăm un cont. În ciuda măsurilor sale de criptare, acest lucru pune în continuare informațiile personale la un risc mai mic decât majoritatea, sigur, dar totuși există un risc.

WhatsApp urmărește, de asemenea, cât timp petrecem în aplicație. Deci, chiar dacă fișierele sunt criptate, WhatsApp se bazează în continuare pe agregarea anumitor informații despre modul în care utilizăm aplicația.

Multe dintre funcțiile WhatsApp îl fac privat. Criptarea end-to-end înseamnă că mesajele și schimburile de fișiere sunt „private”, adică între expeditor și receptor. Mesajele nu sunt stocate pe serverul WhatsApp, cu excepția unei anumite părți de informații, și anume mesajele nedivizate.

WhatsApp folosește WiFi pentru a trimite mesaje, astfel încât trimiterea oricărui mesaj, chiar și internațional, este gratuită. Aplicația depinde de o conexiune la internet și nu de un serviciu celular. Dar dacă un mesaj nu ar fi trimis, din orice motiv, acesta ar fi stocat pe serverul WhatsApp, dar numai până când va fi livrat cu succes.

Cum știm dacă aplicația este monitorizată de cineva

Dacă ți-e frică să nu fii spionat sau piratat din contul tău WhatsApp, ei bine, ne-ar plăcea să vă spunem că nu există o astfel de tehnologie dezvoltată până acum care să nu aibă defecte. În mod similar, WhatsApp are șansa de a fi monitorizat chiar și după ce a implementat criptarea end-to-end.

S-ar putea să întrebați, este cu adevărat posibil? Dacă nu păstrați în siguranță fișierul de rezervă WhatsApp sau protejați folderul media, hackerii ar putea să fure datele de acolo și să vă vadă toate discuțiile avute pe aplicație.

Acest lucru se face dacă cineva a scanat WhatsApp  Web QR fără să vă anunțe. Pentru a ști dacă cineva urmărește sau monitorizează doar prin web WhatsApp, urmați acești pași:

  • Deschideți WhatsApp și atingeți pictograma „trei puncte” și atingeți WhatsApp Web.
  • Acum, dacă acest lucru arată „În prezent activ”, atunci mesajele dvs. WhatsApp sunt citite pe web WhatsApp.
  • Puteți apăsa pe Deconectare de pe toate dispozitivele pentru a opri acest lucru.

Cum știm dacă WhatsApp este deja afectat

Dacă vorbim despre cererea de urmărire a contului de către astfel de aplicații, s-ar putea să nu fie, de asemenea, adevăratul lucru utilizat de experți. Dar, aplicația poate fi spionată de astfel de aplicații și spyware, așa că fii atent.

Hack-ul își găsește drumul automat dacă ați instalat aplicații terțe inutile pe dispozitiv. Astfel lucrurile se înrăutățesc dacă ați permis accesul fișierului sau a unui suport media la astfel de aplicații.

Dacă vedeți că sunt trimise mai multe mesaje sau fișiere către persoanele de contact fără permisiunea dvs., puteți fi sigur că se întâmplă un hack major în contul de WhatsApp și că spionajul se întâmplă până acum.

Cum aflăm dacă WhatsApp este spionat de cineva

Dacă WhatsApp este spionat sau folosit de cineva, veți primi mai multe indicații. Dacă se execută o aplicație de fundal, în acel moment veți vedea lucruri bruște care se întâmplă pe telefonul dvs. un astfel de simptom este bateria terminalului.

Bateria va începe să se descarce faorte repede. Dacă vedeți că fără nicio sarcină de descărcare în curs, bateria se epuizează foarte repede, atunci demonstrează că unele aplicații rulează în fundal.

Aceste aplicații pot fi cele pe care le-ați instalat din surse necunoscute, care pot intra în conturile voasttre, cum ar fi WhatsApp  și Facebook. Deci, dacă doriți să știți dacă aplicația este urmărită, acesta este semnul clar.

Simptome care vă pot ajuta să identificați posibila spionare

O altă indicație este că telefonul va crea zgomot sau va suna fără niciun motiv. Este posibil ca telefonul să vibreze chiar și atunci când nu apar notificări pe dispozitiv. Acesta este, de asemenea, un semn că aplicația este pe drum spre spionaj și procedura se desfășoară.

Un alt simptom ar fi faptul că telefonul se va încălzi inutil. Dacă vedeți că dispozitivul se încălzește repede în comparație cu ultima dată și, de asemenea, se încălzește chiar și atunci când ecranul este oprit, este un alt semn.

Apoi, trebuie să fii precaut că procesorul rulează în fundal și face orice tip de muncă grea. Poate că acțiunea este operată de grupul de spionaj care vă controlează de la distanță aplicația de pe un alt dispozitiv, instalând spyware în dispozitivul dvs. de care nu sunteți conștienți. Dar acest lucru se întâmplă numai atunci când dispozitivul este conectat la internet sau Wi-Fi.

Va trebui să opriți conexiunea la internet sau Wi-Fi-ul și vedeți dacă încălzirea telefonului este oprită. Dacă dispozitivul începe să se încălzească din nou când internetul este conectat, atunci este sigur că programele spion de fundal funcționează pe dispozitiv. Opțiunea mai bună este să formatați dispozitivul sau să dezinstalați toate aplicațiile necunoscute dacă nu sunteți sigur unde se întâmplă fenomenul.

Concluzie

În multe cazuri, WhatsApp este opțiunea mai sigură, dar este important să înțelegem că nici nu este imun la hackeri. De fapt, aplicația a fost vizată de hackeri în 2019. Prin apelarea oamenilor prin aplicație, hackerii și-au dat seama că ar putea infecta telefoanele cu spyware numit Pegasus.

Pegasus a permis hackerilor din locații îndepărtate să aibă acces la tot ce se află în telefonul infectat. Nu vă faceți griji, Pegasus nu mai este o amenințare și, de fapt, compania a reparat eroarea care i-a permis să se întâmple relativ repede.

Totuși, soluția cheie aici este că nicio aplicație nu este impenetrabilă și atâta timp cât utilizați aplicații de mesagerie. Există întotdeauna un risc inerent ca informațiile să poată fi accesate de altcineva pentru care nu a fost destinată.

Dacă trebuie să vă protejați aplicația, activați inițial verificarea în doi pași. Cu toate acestea, trebuie să activați și celelalte caracteristici de securitate de pe terminal pentru a vă proteja mai bine și, implicit, ceea ce aveți pe terminalul mobil.

Parteneri
Igor Cuciuc, declarații sfâșietoare după ce și-a pierdut fiica:” De ce Doamne…”
Redactia.ro
Preparatul biblic care e la mare căutare în zilele noastre. Această mâncare simplă, dar plină de savoare, a devenit o vedetă culinară
Click.ro
Ce spune Rusia despre atacul Ucrainei cu rachete americane ATACMS
Digi24
Imagini cu Mihaela Prigoană! Văduva afaceristului este cu mult mai tânără decât el FOTO
Vocea.biz
Scandal monstruos între Adriana Bahmuțeanu și Gabriela Lucuțar! Incredibil ce schimb de replici a avut loc între ele! 'Să vă fie rușine!'
Unica.ro
Cele trei semne zodiacale care știu întotdeauna ce trebuie să spună. Toți le caută compania
EVZ.ro
De ce nu a avut Natalia Mateuț succes în relațiile de iubire! Prezentatoarea TV își dorește să aibă o familie: ”Puteam să am deja un copil”
Spynews
Statul verifică banii românilor! Riscă pedepse cu închisoarea de până la 6 ani
Capital.ro
Imagini din casa lui Silviu Prigoană. E o fortăreață! Camerele copiilor arată ca în filmele SF. Tot confortul și mai mult de atât
Avantaje
RUSIA, PREGĂTIRI de RĂZBOI ATOMIC! Au început să deschidă adăposturile
Mediaflux
Silviu Prigoană ar fi avut probleme financiare în ultima perioadă din viața lui! Ar fi cerut împrumut 30.000 euro: ”L-a sunat pe un prieten”
Spynews.ro
Două alimente consumate zilnic de români s-au dovedit a fi cancerigene
Realitatea.net
Cine a câștigat a treia amuletă din sezonul 14 Chefi la cuțite. Jurații, complici la o cerere în căsătorie
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro