Decizie de ultim moment pentru românii care nu folosesc vouchere de vacanţă

Decizie de ultim moment pentru românii care nu folosesc vouchere de vacanţă

Un proiect de lege schimbă un pic regulile voucherelor de vacanță. Sigur, te poți duce în vacanță cu ele, dar acum ai putea face mai mult.

Proiectul de lege prevede ca în cazul în care un angajat nu foloseşte voucherele de vacanță să primească în schimb bani sau tichete de masă.

Popunerea aparține lui Ştefan Băişanu, deputat ALDE, care obligă astfel firmele să-i despăgubească pe salariaţii care nu folosesc voucherele de vacanță. Proiectul de lege a fost depus în regim de urgență la Senat.

„La Articolul 24, alineatul 1, se introduce două litere, a şi b, cu următorul cuprins: Voucherele de vacanţă sunt bilete de valoare care se acordă angajaţilor pentru acoperirea unor cheltuieli ocazionale de efectuarea concediului în regim de turism intern. (litera b) În cazul în care voucherele de vacanţă nu au fost utilizate, angajatorul se obligă să ofere contravaloarea în bani sau în tichete de masă”, se arată în proiectul depus de către deputatul ALDE Ştefan Băişanu.

Deputatul ALDE aduce ca argument un studiu, potrivit căruia tichetele valorice reprezintă un instrument de motivare foarte popular în rândul angajaţilor, dintre acestea bonurile de masă fiind cele mai apreciate.

În România, peste un milion de salariaţi din sectorul bugetar au beneficiat anul trecut de tichete de vacanţă în valoare de 1.450 de lei. Potrivit legislaţiei în vigoare, se acordă o singură indemnizaţie de vacanţă pe an, sub formă de vouchere, în cuantum de 1.450 lei pentru un salariat, în limita sumelor prevăzute în bugetul de stat sau, după caz, în bugetele locale, alocate cu această destinaţie.

„Voucherele de vacanţă vor fi acordate angajaţilor pentru acoperirea unor cheltuieli ocazionate de efectuarea concediului de odihnă în regim de turism intern. În cazul în care voucherele de vacanţă nu au fost utilizate, angajatorul se obligă să ofere contravaloarea ăn bani sau în tichete de masă. Gestionarea resursei umane constituie una dintre cele mai importante componente ale managementului oricărei întreprinderi, publice sau private, mari sau mici, iar motivarea acesteia către performanţă ar trebui să fie prioritare”, se arată în expunerea de motive.

Sursa: Digi24
DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI