Vouchere pentru românii care se vaccinează. Câți bani vor primi, anunțul lui Florin Cîțu

Vouchere pentru românii care se vaccinează. Câți bani vor primi, anunțul lui Florin Cîțu
Vouchere pentru românii care se vaccinează

Românii care se vaccinează ar putea vouchere. Premierul Florin Cîțu a vorbit despre această măsură și a dat detalii despre cum funcționează.

Vouchere pentru românii care se vaccinează

Autoritățile vor să îi stimuleze pe români să se vaccineze, așa că premierul Florin Cîțu a anunțat că vor fi demarate câteva proiecte pilot privind acordarea de vouchere celor vaccinați.

În plus, un alt proiect propune organizarea unor loterii la care românii care s-au vaccinat să se înscrie.

Vouchere ar urma să fie în valoare de 100 de lei, în timp ce proiectul privind loteria încă nu este pus la punct cu totul.

Premierul a precizat că imapctul bugetar pentru cele două proiecte ar fi de 50 de milioane de lei.

„Vom vedea în funcţie de cum merg proiectele. În iarnă au mai fost astfel de programe, am alocat sume pentru medicii de familie, ştiţi foarte bine, acolo sumele n-au fost cheltuite.

Atunci, propunerea mea în coaliţie a fost să pornim cu un program mai mic. Dacă sursele vor fi epuizate, vom aloca resurse mai multe. Aştept actul normativ, să fie aprobat în şedinţă de guvern. Cred că o să fie Hotărâre de Guvern.

Oamenii se vaccinează şi apoi primesc un voucher în valoare de 100 lei. Loteria încă nu ştim cum va funcţiona. Vor fi alocate resurse şi vom vedea care va fi schema, vom discuta cu experţii, cei care fac loterii.

Ne vom uita la sistemul deja implementat de ANAF – loteria bonurilor fiscale – şi cred că de acolo ne vom inspira”, a explicat şeful Guvernului.

Cine poate încasa voucherele

Anterior, ministrul Sănătății a vorbit despre acordarea de bonuri de masă celor care se vaccinează împotriva covid-19. Ioana Mihăilă a anunțat că actuala Coaliție de guvernare a aprobat această măsură, însă sub forma voucherelor în valoare de 100 de lei.

 „În ceea ce priveşte măsurile de stimulare, am agreat o măsură care a fost propusă, şi anume bonuri de masă pentru cei care se vaccinează de acum încolo şi urmează să vedem posibilităţile tehnice pentru a organiza loterii pentru persoanele vaccinate.

Propunerea este de aproximativ 100 de lei pentru un bon de masă, pentru vaccinare completă – a doua doză de Pfizer sau prima doză de Johnson”, a declarat Mihăilă

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI