Vom avea sau nu ger de Bobotează? Ce se întâmplă cu temperaturile, în următoarele zile

Vom avea sau nu ger de Bobotează? Ce se întâmplă cu temperaturile, în următoarele zile

ANM (Administrația Națională de Meteorologie) vine cu precizări de ultim moment în privința vremii din primele zile ale Noului An? Astfel, Vom avea sau nu ger de Bobotează?

Ce se întâmplă cu temperaturile, în următoarele zile

ANM anunță ce se întâmplă cu temperaaturile în următoarele zile. Astfel, meteorologii anunță ger de Bobotează. Să ținem cont însă că astfel de temperaturi extrem de scăzute sunt normale pentru această perioadă a anului.

Meteorologii mai precizează însă că nu se vor înregistra căderi de ploi sau sau de zăpadă. Astfel, pentru cei care așteptau zăpada în București, se pare că va fi necesar să mai aștepte până ce vremea se va îndura să cadă fulgii de nea. Cum era de așteptat în aceste zile ale primului an, cele mai scăzute valor se vor înregistra pe data de 6 ianuarie, adică de Bobotează. Termometrele își vor ”îngheța” acul la 2 grade C pe timp de zi, iar pe timp de noapte, acestea nu vor urca mai sus de -6 grade Celsius.

ANM mai precizează și că în zonele momentane și submomntane, temperaturile vor fi chiar mai scăzute, atingându-se valori de până la -12 grade Celsius.

Vremea ianuarie 2019

Temperaturile au început deja să scadă ușor, astfel că vremea va continua procesul de răcire. La sfârșitul săptămânii viitoare însă, temperaturile vor maia crește ușor. Se vor înregsitra, astfel, temperaturi în medie care nu vor depăși 5 sau 6 grade C.

Ninsorile nu își vor face apariția în următoarea perioadă, oricât am aștepta. Cel mai probabil, acestea vor cădea la munte, în zonele înalte. Vor cădea însă precipitații, pe fondul unor valori termice mai ridicate decât pentru luna de mijloc a iernii.

 Boboteaza, finalul sărbătorilor de iarnă

Boboteaza, sărbătorită pe 6 ianuarie, însoțită de Sfântul Ioan Botezătorul, prăznuit pe 7 ianuarie, marchează sfârșitul sărbătorilor de iarnă, care au început în ajunul Crăciunului. Ziua de 6 ianuarie, Boboteaza, este o sărbătoare importantă pentru toți credincioșii, marcând momentul în care Iisus Hristos a fost botezat de către Ioan Botezătorul, la vârsta de 30 de ani.

Urmăriți Playtech.ro și pe