Vom avea încă un aeroport în România. Costă zeci de milioane de euro

Vom avea încă un aeroport în România. Costă zeci de milioane de euro
Vom avea încă un aeroport în România. Costă zeci de milioane de euro

La noul aeroport din România, lucrările sunt destul de avansate, după cum a constatat și Ludovic Orban, vizitând șantierul. Premierul a spus că proiectul va mai primi de la Guvern anul acesta 25 de milioane de euro.

România va avea un aeroport nou

Este vorba despre Aeroportul Internațional Brașov – Ghimbav, care a început deja să prindă formă. Terminalul a fost ridicat și se lucrează la acoperișul aeroportului. Forma acestuia va fi una specială, specifică zonei Brașovului. Premierul s-a declarat mulțumit de ritmul lucrărilor la aeroport.

”În județul Brașov printre proiectele pe care le analizăm se afl și Aeroportul Brașov, o investiție extrem de importantă pentru dezvoltarea județului Brașov și a județelor din vecinătate. Lucrările se desfășoară într-un ritm susținut, progresul este evident față de vizita anterioară. Aeroportul este finanțat de Consiliul Județean, de Primărie și, evident, și de Guvern” a spus Ludovic Orban.

În acest moment se lucrează la acoperiș

Au fost ridicate în totalitate cele trei niveluri ale terminalului aeroportului din Brașov, iar acum se lucrează la acoperiș și fațadă.

”În plus faţă de cele 50 de milioane alocate prin legea bugetului de stat pentru acest obiectiv de investiții, Guvernul va mai aloca în cursul acestui an încă 25 de milioane din Fondul de rezervă al Guvernului și, de asemenea, și anul viitor vom veni cu sumele necesare în completarea resurselor de care dispun autoritățile locale (…) astfel încât să fim siguri că această investiție este finalizată cât mai repede”, a mai declarat Ludovic Orban joi, aflat într-o vizită la șantierul aeroportului.

Aeroport în construcție
Vom avea încă un aeroport în România. Costă zeci de milioane de euro

Forma specifică Brașovului

„La intrarea în terminalul de pasageri a început montarea arcelor, acele elemente arhitecturale spectaculoase și complexe din punct de vedere ingineresc, inspirate din moștenirea culturală a Brașovului, care conferă unicitate și identitate acestui obiectiv.

Ele au fost proiectate de renumitul arhitect brașovean Dorin Ștefan și, pe lângă aspectul estetic deosebit pe care îl conferă clădirii, au și funcțiunea practică de a susține acoperișul”, a precizat Adrian-Ioan Veştea, președintele CJ Brașov.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI