Scene șocante pe Aeroportul Otopeni. Se întâmplă acum cu sute de pasageri

Scene șocante pe Aeroportul Otopeni. Se întâmplă acum cu sute de pasageri
Scene șocante pe Aeroportul Otopeni. Se întâmplă acum cu sute de pasageri

Aglomerație mare pe Aeroportul Henri Coandă la terminalul Sosiri. Sute de pasageri s-au înghesuit pe culoarul de ieșire. Cauza: numărul mic de angajați ai DSP. „Situația este dificilă acum, dar va deveni critică.”

Imagini îngrijorătoare din Aeroportul Otopeni. Sute de pasageri, înghesuiți la sosiri din cauza controalelor anti-COVID

Sute de pasageri care au aterizat vineri cu mai multe curse sosite la intervale scurte s-au înghesuit pe culoarul de ieșire. Aglomerația mare are ca efect numărul mic de angajați ai Direcției de Sănătate Publică (DSP) care procesează declarațiile călătorilor, spun reprezentanții aeroportului. Aceștia susțin că, deși traficul aerian este la 10% din normal, aglomerația din aeroport este comparabilă cu cea din perioada de trafic maxim al aeronavelor.

„Așa arată intrarea în România de la Aeroportul International Henri Coandă. Sunt 2 angajați DSP care procesează declarațiile celor din poze. Înțeleg că au aterizat simultan 7 avioane. Felicitări pentru organizare…”, a scris unul dintre pasageri, pe Facebook.

Scene șocante pe Aeroportul Otopeni. Se întâmplă acum cu sute de pasageri

„Personalul DSP este insuficient și nu poate controla pasagerii. Asta în condițiile în care suntem la 10% din traficul aerian normal și crește. DSP cunoaște situația. Situația este dificilă acum, dar va deveni critică”, a declarat purtătorul de cuvânt al Aeroportului Henri Coandă, Valentin Iordache, pentru Digi 24.

Iordache este de părere că DSP ar trebui să aibă măcar patru lucrători pe tură pentru a procesa declarațiile oamenilor, dar avertizează că și acest număr va deveni insuficient dacă traficul aerian va crește.

Nici la sol situația nu este roz

Românii au început să-și facă drum spre Grecia ieri, când teritoriul și-a deschis frontiera terestră pentru ei. Îmbulzeală și așteptare s-a simțit și la sol, oamenii așteptând ore în șir la vamă. În contextul acestor întârzieri, ministru de Externe, Bogdan Aurescu, i-a cerut omologului său deschiderea și altor puncte de frontieră pentru români.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI