Vom avea căldură la bloc în această iarnă?! Anunțul lui Nicușor Dan: ‘Schimbarea majoră va fi în doi ani’

Vom avea căldură la bloc în această iarnă?! Anunțul lui Nicușor Dan: ‘Schimbarea majoră va fi în doi ani’
Nicușor Dan vine cu detalii despre căldura pe care o vor avea bucureștenii la bloc. Ce schimbări se anunță?

Nicușor Dan vine cu un anunț mult așteptat de români. Vom avea sau nu căldură la bloc în această iarnă? Sezonul rece îi înspăimântă pe bucureștenii care locuiesc la bloc.

Nicușor Dan, detalii despre căldura la bloc din această iarnă

Edilul Capitalei vine cu detalii despre unul din cele mai sensibile subiecte care îi vizează pe locuitorii Bucureștiului – căldura din apartamente în sezonul cald. Iarna aceasta va fi mai bine decât precedenta din acest punct de vedere, a anunțat oficialul.

Nicușor Dan a menționat că schimbările în privința termoficării se vor simți abia peste doi-trei ani, după ce vor fi făcute lucrări mai mari la rețeaua principală de conducte.

La moment sunt în lucru procedurile pentru centrala provizorie din zona Titan care urmează să aducă un surplus de energie în sistem. Cu toate astea, modificări consistente în această direcție vor fi observate de bucureșteni peste maximum trei ani, subliniază primarul Capitalei.

„Promisiunea pe care am făcut-o a fost că iarna aceasta va fi un pic mai bine decât iarna trecută (…) S-au făcut mai multe lucrări de întreţinere în această vară (…) Sunt în lucru procedurile pentru acea centrală provizorie din zona Titan, care va aduce un surplus de energie în sistem, care să compenseze numeroasele găuri.

Acesta este motivul pentru care iarna aceasta va fi puţin mai bine decât iarna trecută (…) Sper ca în doi-trei ani să fim mult mai bine, adică, pe măsură ce se desfăşoară proiectul acesta de 53 de kilometri de conductă, pe măsură ce începem proiectul de 210 kilometri de conductă pe bani europeni”, a declarat Nicuşor Dan marţi, citat de Agerpres.

Lucrările au început în luna februarie

În luna februarie a lui 2021 începeau lucrările în sistemul de termofiare din București. Edilul Capitalei anunța în cursul zilei de 9 februarie că încep lucrările la un tronson de 13 km din rețeaua de termoficare în zona Ferentari.

Oficialul amintea la acea vreme că în anul curent vor fi realizate lucrări și în zonele: Pantelimon, Colentina, Victoriei și Berceni, iar totalul acestora se ridică la 53 de km.

“Începem, azi, un tronson de 13 kilometri, aici în zona Ferentari. Este unul din cele cinci tronsoane pe care ne propunem să le facem anul acesta. Are 13 km şi anul acesta ne propunem să mai facem în zona Pantelimon 12 kilometri, în zona Colentina 9 kilometri, în zona Victoriei 11 şi în zona Berceni 8 kilometri.

În total 53 de kilometri. De ce e important tronsonul acesta? În primul rând că deserveşte cartierele din jur – Rahova, Ferentari, Sebastian, dar este foarte important pentru că este la confluenţa din zonele de influenţă de la două centrale: Progresul şi Grozăveşti”, declara atunci primarul Bucureștiului.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI