Vești proaste pentru câteva sute de locuitori din Capitală. Peste o mie de blocuri din București vor rămâne fără apă caldă până vineri.
Peste o mie de blocuri din București vor rămâne fără apă caldă până vineri. Anunțul a fost făcut de Termoenergetica, care informează că începând cu data de 31 august 2021 se vor desfășura lucrări de remediere a unor avarii în sectoarele 3,4 și 5 din București.
Compania Municipală Temoenergetica București anunță că de pe 31 august se vor desfășura lucrări de remediere a unor avarii pe conducta de termoficare DN 1200-Magistrala 3 Sud-în sectoarele 3,4,5 din Capitală.
Lucrările sunt pentru pregătirea sistemului de termoficare și pentru funcționarea acestuia în condiții de siguranță pentru sezonul care vine de încălzire. Lucrările vor fi efectuate în zona străzii Releului, a Splaiului Unirii și a Târgului Vitan.
Se oprește astfel apa caldă pentru un număr de 99 puncte și module termice, care alimentează 1181 blocuri și imobile până vineri, 3 septembrie, ora 8:00.
„Lucrarea are un specific complex, fiind deosebit de importantă pentru îmbunătățirea furnizării agentului termic în sectoarele 3 și 4.
Dispeceratele Companiei Municipale Termoenergetica București și echipele de intervenție lucrează în regim permanent pentru soluționarea oricăror probleme apărute în teren.
Pentru informații suplimentare, consumatorii au la dispoziție numerele de telefon 031.9442 și 0800.820.002”, anunţă Termoenergetica.
Nicușor Dan a asigurat bucurștenii că iarna viitoare vor avea căldură și nu vor mai fi probleme ca până acum.
„Ce am făcut anul acesta a fost să deschidem acel şantier de 13 kilometri pe care lucrează compania Energetica, să deschidem licitaţii publice pentru 40 de kilometri.
Licitaţia este deschisă, ofertele sunt depuse, comisia evaluează, eu estimez că în jur de 1 august o să avem atribuirea, proiectarea există deja, deci, se poate începe direct cu execuţia.
Deci, până acum, vorbim de 50 de kilometri şi este nevoie de nişte surse suplimentare de căldură, în special pe capete de reţea, pentru a degreva CET-urile de presiunea suplimentară pe care trebuie să o depună.
Eu estimez, nu am spus că o să facem minuni, dar am spus că iarna 2021-2022 o să fie mai bună decât iarna 2020 – 2021”, a menţionat Nicuşor Dan.