Volodimir Zelenski, apel disperat în fața Adunării Generale a ONU. Ce a solicitat de urgență liderul ucrainean după discursul lui Vladimir Putin

Volodimir Zelenski, apel disperat în fața Adunării Generale a ONU. Ce a solicitat de urgență liderul ucrainean după discursul lui Vladimir Putin
Volodimir Zelenski, lider ucrainean

Discursul lui Vladimir Putin de miercuri, primul după izbucnirea războiului, a alertat și mai tare Occidentul. Liderul rus a reiterat amenințarea nucleară, subliniind că această atenționare nu este o glumă. De asemenea, dictatorul a anunțat mobilizarea parțială în Rusia, ceea ce înseamnă că 300.000 de rezerviști vor fi trimiși să lupte în război. La câteva ore distanță, Volodimir Zelenski a transmis un mesaj video în fața Adunării Generale ONU prin care a solicitat o pedeapsă bine meritată pentru Rusia.

Lumea, amenințată din nou cu un război nuclear

Vladimir Putin este liderul care a atras cele mai multe antipatii la nivel internațional, iar acest lucru pare să-l determine să nu mai aibă nicio frică. Încolțit din toate părțile, liderul rus pare că vrea să își joace ultima carte, respectiv amenințarea cu un atac nuclear, care ar distruge omenirea. Deși spera să cucerească Ucraina, planurile liderului rus nu s-au concretizat și pe câmpul de luptă, fapt ce a provocat și mai multă furie și înverșunare pentru Rusia.

Văzând că pierde teritoriile ocupate din Ucraina, rând pe rând, Vladimir Putin a anunțat, miercuri, că a semnat decretul de mobilizare parțială în Rusia, pentru a trimite sute de mii de bărbați să lupte în război cu speranța de a cuceri Ucraina.

Liderul rus a făcut mai multe acuzații la adresa Occidentului, despre care a spus că dorește să distrugă Rusia, lucru total neadevărat. Plecând de la această informație falsă, Vladimir Putin a promis că va acționa sub orice formă pentru a-și apăra țara.

În aceste zile, la New York a avut loc cea de-a 77 sesiune a Adunării Generale a ONU, acolo unde s-a discutat pe lângă alte subiecte de interes despre războiul din Ucraina și despre efectele agresiunii ruse asupra întregii lumi. Pentru că nu a pututu să se deplaseze din cauza războiului, Volodimir Zelenski s-a adresat în fața oficialilor ONU prin intermediul unui mesaj video.

Volodimir Zelenski cere să se facă dreptate

Liderul ucrainean a denunțat cu fermitate invazia Rusiei în Ucraina, solicitând o „pedeapsă justă” împotriva conducerii din Rusia. El a vorbit despre crimele de război și atrocitățile comise în multe regiuni din Ucraina, acțiuni ce nu pot rămâne nepedepsite

„A fost comisă o crimă împotriva Ucrainei şi cerem o pedeapsă justă” împotriva Rusiei, a declarat Volodimir Zelenski.

De asemenea, pe toată durata discursului său, Zelenski a pronunțat de mai mult de 15 ori cuvântul „pedeapsă” pentru a sublinia nevoia imperioasă a sancționării dure a Rusiei pentru tragedia care are loc acum în Ucraina, dar și în lume.

Nu vom lăsa această entitate să prevaleze asupra noastră„, a spus Zelenski, solicitând crearea unui tribunal special care să judece Rusia „pentru crima sa de agresiune împotriva statului nostru”.

Discursul său a fost apreciat și aplaudat de toată lumea prezentă în sală, reprezentanții ONU confirmând prin acest gest susținerea de care Ucraina are atâta nevoie.

Zelenski a solicitat, de asemena, crearea unui fond de compensare pentru Ucraina şi a afirmat că Rusia ar trebui să fie privată de dreptul său de veto în Consiliul de Securitate al ONU.

Ascultă discursul lui Zelenski în fața Adunării Generale ONU: