Discursul pe care Vladimir Putin urma să-l țină marți seara a fost amânat pentru miercuri dimineață. În urmă cu puțin timp, dictatorul de la Kremlin s-a adresat poporului rus, la o oră de vârf, pentru a fi sigur că va avea parte de o audiență impresionantă. Acesta a debutat prin transmiterea unor informații false, menite să-și dezinformeze poporul. Ulterior, liderul Kremlinului a adresat mai multe acuzații către Occident, finalizând prin a amenința omenirea cu armele nucleare. Afla ce decizie a luat Vladimir Putin cu privire la mobilizarea armatei.
Liderul Kremlinului a oripilat o lume întreagă prin discursul propagandistic pe care l-a susținut cu puțin timp în urmă, prin intermediul căruia a anunțat o mobilizare parțială a armatei. Acesta a acuzat Occidentul că dorește să distrugă Rusia, motiv pentru care nu a ezitat să revină asupra amenințării nucleare. Acesta a susținut că va folosi toate mijloacele posibile pentru a-și proteja poporul, subliniind că această amenințare nu trebuie luată în glumă.
„Dacă integritatea teritorială a țării noastre este amenințată, folosim toate mijloacele disponibile pentru a ne proteja poporul – aceasta nu este o cacealma”, a spus Putin într-un discurs televizat adresat națiunii, în care a susținut că „Occidentul vrea să distrugă Rusia”, a transmis liderul rus.
Tot în discursul de miercuri, Vladimir Putin a susținut că a fost semnat decretul de mobilizare parțială, astfel că, doar rezerviștii cu experiență vor fi înrolați. Președintele a solicitat și implicarea voluntarilor, care să lupte alături de militarii profesioniști, aceștia fiind asigurați că vor beneficia de toate plățile și garanțiile sociale, asemeni militarilor.
În continuare, Vladimir Putin a oferit informații mincinoase care au făcut referire la faptul că Occidentul a amenințat Rusia cu arme nucleare, depășind orice limită: „În politica sa agresivă anti-rusă, Occidentul a depășit toate liniile”, a susținut Putin.
Liderul Kremlinului și-a păstrat poziția de „salvator” al separatiștilor, afirmând că scopul său este „eliberarea” Donbasului, Hersonului și Zaporijie de „neonaziști” , susținând că majoritatea oamenilor din aceaste regiuni nu doresc să se întoarcă la „jugul” Ucrainei.
„Sunt peste 500.000 de oameni care trăiesc acolo, mulți au devenit refugiați, au fost bombardați constant de neonaziști care au atacat spitale, școli. Avem tot dreptul să ne opunem măcelăririi oamenilor și trebuie să le dăm o șansă”, a mai spus președintele rus.