Volodimir Zelenski, mesaj urgent pentru Vladimir Putin. Ce îi cere: „Sunt un om normal. De ce ți-e frică?”

Volodimir Zelenski, mesaj urgent pentru Vladimir Putin. Ce îi cere: „Sunt un om normal. De ce ți-e frică?”
Volodimir Zelenski, mesaj urgent pentru Vladimir Putin.

Volodimir Zelenski a avut mesaj urgent pentru Vladimir Putin, președintele Rusiei. El i-a adresat liderului rus un îndemn la dialog deschis. De asemenea, președintele ucrainean a precizat că „Sfârșitul lumii a început”, referindu-se la faptul că Vladimir Putin vizează, după Ucraina, și alte țări, precum statele baltice, Republica Moldova și Polonia. Declarația președintelui ucrainean a venit chiar ce într-o locație nedezvăluită au loc negocieri între delegația ucraineană și cea rusă, în vederea încetării conflictului.

Volodimir Zelenski, mesaj urgent pentru Vladimir Putin

Azi, în a opta de zi de război în Ucraina, Volodimir Zelenski i-a adresat un îndemn la dialog liderului rus Vladimir Putin.

 „Lasă pământul nostru. Dacă nu vrei să pleci acum (din Ucraina) – așează-te cu mine la masa negocierilor, sunt liber. Dar nu la 30 de metri, cum ai stat cu Macron (președintele francez, n.r.) sau cu Scholz (cancelarul german, n.r.).

Sunt vecin! Nu mușc! Sunt un om normal, așează-te cu mine, vorbește-mi, de ce ți-e frică?”, a spus președintele ucrainean în mesajul transmis de CNN.

Președintele Ucrainei a fost întrebat dacă dorește să discute cu Vladimir Putin, iar el a răspuns că „trebuie să discute” cu acesta, deoarece altfel nu se poate pune capăt războiului.

Volodimir Zelenski a mai estimat că Vladimir Putin nu se va opri doar la Ucraina și că următoarele vizate sunt statele baltice, Republica Moldova și Polonia.

„Sfârșitul lumii a început”, a avertizat el.

Această declarație a președintelui ucrainean vine în timp ce într-o locație nedezvăluită au loc negocieri între Moscova și Kiev, în vederea încetării conflictului.

Consilierul prezidențial ucrainean, pe nume Mihailo Podoliak, care azi participă la discuții, alături de ministrul ucrainean al apărării, Oleksii Reznikov, a notat pe Twitter că delegația Kievului are trei puncte pe agendă:

    • încetarea imediată a focului;
    • încheierea unui armistițiu;
    • crearea de coridoare umanitare pentru evacuarea civililor din localitățile ucrainene distruse sau bombardate constant.

Ce a avertizat Volodimir Zelenski

Tot azi, președintele Ucrainei a mai ținut să transmită un mesaj în fața presei, avertizând asupra ce ar putea să se întâmple dacă Ucraina va fi înfrântă.

„Dacă noi dispărem – să ne apere Dumnezeu -, vor urma Letonia, Lituania, Estonia etc. Până la Zidul Berlinului, credeţi-mă!’”, a declarat președintele Ucrainei, cerând statelor occidentale „să închidă cerul’” ucrainean în faţa avioanelor ruse, adică să creeze o zonă de excludere aeriană şi să ofere avioane forţelor aeriene ucrainene.

De precizat este că aceste țări sunt membre NATO, fapt care înseamnă că dacă Rusia ar invada una dintre ele, ea ar fi în război cu toți membrii Alianței.