Volodimir Zelenski, mesaj de ultimă oră pentru cetățenii ruși. Ce îi învață să facă împotriva lui Vladimir Putin

Volodimir Zelenski, mesaj de ultimă oră pentru cetățenii ruși. Ce îi învață să facă împotriva lui Vladimir Putin

Volodimir Zelenski a transmis, joi seară, un mesaj atipic, adresându-se unui public diferit față de cel de până acum. Astfel, liderul ucrainean a considerat că este imperios necesar să le transmită gândurile sale cetățenilor ruși, care au fost obligați printr-un decret să meargă să lupte în război. Scenele în care bărbații rezerviști își părăsesc familiile pentru a merge să plătească cu viața pentru ambițiile unui dictator sunt absolut cutremurătoare, așa încât, Zelenski s-a simțit dator să le dea acestora un sfat important.

Ce le transmite Voldimir Zelenski bărbaților ruși trimiși la război

Președintele ucrainean și-a făcut datoria de a-i anunța pe cetățenii ruși mobilizați la luptă în Ucraina care sunt perspectivele lor de viitor, dacă vor veni să lupte pe front. Acesta le-a oferit mai multe soluții pentru a scăpa cu viață din acestă mobilizare parțială comandată de Vladimir Putin. Potrivit liderului ucrainean, rezerviștii ruși care vor să supraviețuiască trebuie fie să lupte, să fugă sau să se predea armatei ucrainene.

„55 de mii de soldați ruși au murit în acest război, în șase luni. Zeci de mii sunt răniți și mutilați. Vreți mai mult? Nu? Atunci protestați. Ripostați. Fugiți sau predați-vă captivității ucrainene. Acestea sunt opțiunile voastre dacă vreți să supraviețuiți”, a transmis Volodimir Zelenski în discursul său zilnic, de data aceasta, mesajul fiind exprimat în limba rusă.

În continuare, Zelenski susține că mobilizarea comandată de Putin va fi resimțită acum în fiecare casă rusească, astfel că teama și consecințele acestui război nu vor mai putea fi simțite doar din spatele ecranului de la televizor, ci va fi resimțită drept o dramă personală pentru fiecare familie.

„Acum, din cauza mobilizării, războiul Rusiei împotriva Ucrainei pentru majoritatea cetățenilor Federației Ruse nu mai este ceva la televizor sau pe internet, ci a intrat în fiecare casă rusească”, a transmis Zelenski.

„Este alegerea de a muri sau a trăi”

În același mesaj, liderul ucrainean i-a acuzat pe cetățenii ruși de complicitate prin tăcere și acceptare a tuturor crimelor comise ce armata rusă.

„Sunteţi deja complici la toate crimele (armatei ruse), crimele şi torturile ale căror victime sunt ucrainenii. Pentru că tăceţi. Pentru că tăceţi mereu”, a mai transmis liderul de la Kiev.

În continuare, Volodimir Zelenski le transmite bărbaților ruși că acesta este momentul în care își vor alege soarta, mai exact, dacă să moară sau să trăiască. Pe femeile rusoaice, liderul ucrainean le-a sfătuit să încerce să-și împiedice bărbații să aleagă calea răboiului, sinonimă în multe cazuri cu moartea.

„Este momentul alegerii pentru voi. Pentru bărbaţii din Rusia, este alegerea de a muri sau de a trăi, de a deveni invalizi sau de a-şi păstra sănătatea. Pentru femeile din Rusia, alegerea este să-şi piardă pentru totdeauna soţii, fiii, nepoţii ori să încerce, totuşi, să îi protejeze împotriva morţii, împotriva războiului, împotriva unui singur bărbat”,, a mai spus preşedintele ucrainean.