Volodimir Zelenski, mesaj categoric din Kiev: „Opriți Rusia acum sau alți agresori vor începe alte războaie”

Volodimir Zelenski, mesaj categoric din Kiev: „Opriți Rusia acum sau alți agresori vor începe alte războaie”
Volodimir Zelenski, mesaj categoric din Kiev: „Opriți Rusia acum sau alți agresori vor începe alte războaie”

Este a 24-a zi de când trupele lui Vladimir Putin au invadat Ucraina. Bombardamentele rușilor răsună constant în marile ucrainene. Recent, țintite au fost regiunile Rivne, Volin, Liov, Ternopil și Ivano-Frankivsk. În urmă cu o zi, rușii au atacat vestul Ucrainei, lovind orașul Liov, aflat în apropiere de granița cu Polonia.

Volodimir Zelenski, un nou mesaj de disperare

Între timp, Occidentul a anunțat noi sancțiuni în speranța că președintele rus va stopa războiul. Acest lucru, însă, nu l-a mulțumit pe liderul ucrainean, Volodimir Zelenski a făcut noi declarații disperate și a cerut iar ajutor. Președintele Ucrainei a cerut Elveției să se implice și să ia măsuri drastice împotriva oligarhilor ruşi. Se știe că miliardarii Rusiei dețin cele mai multe conturi bancare în Elveția.

Volodimir Zelenski a transmis un nou mesaj politicienilor din Elveția, rugându-i să reacționeze în războiul din Ucraina, asta în condițiile în care Occidentul nu va opri Rusia.

„Dacă nu opriți Rusia acum, dacă nu pedepsiți Rusia acum, ceilalți agresori din lume vor începe alte războaie. În diferite părți ale lumii. Pe diferite continente. Peste tot unde un stat visează să-și cucerească vecinii”, a scris Zelenski pe Facebook.

„Băncile voastre sunt locul unde stau banii oamenilor care au pornit acest război. Acest lucru este dureros. Aceasta este şi o luptă împotriva răului, astfel încât conturile lor să fie îngheţate. Şi aceasta ar fi o luptă şi o puteţi face. Ucrainenii văd ce înseamnă ca oraşele să fie distruse. Ele sunt distruse din ordinul unor oameni care trăiesc în frumoase oraşe europene, elveţiene, şi care se bucură de proprietăţi în oraşele voastre. Ar fi într-adevăr bine să îi privaţi de aceste privilegii”, a mai spus şeful statului ucrainean, pe rețelele de socializare.

Vladimir Putin nu retrage trupele din Ucraina

Războiul din Ucraina ia amploare pe zi ce trece! Conform autoritățile ucrainene, militarii ruși au construit bariere de pământ în jurul echipamentului militar aflat la nord-vest de capitala ucraineană Kiev. Imaginile din satelit sunt dramatice! Echipamente militare rusești au fost văzute în Zdvijivka și Berestianka.

De asemenea, de la începutul războiului în Ucraina, forțele ruse au lansat „peste 1.080 de rachete” în principalele orașe ucrainene, notează CNN.