Volodimir Zelenski, decizie radicală în plin război. Cu ce țară nu mai dorește să aibă nicio legătură: „Vor exista sancțiuni dure”

Volodimir Zelenski, decizie radicală în plin război. Cu ce țară nu mai dorește să aibă nicio legătură: „Vor exista sancțiuni dure
Volodimir Zelenski, liderul ucrainean

În cursul serii de miercuri, Volodimir Zelenski a anunțat că va tăia Siria de pe lista țărilor prietene, după ce a dat dovadă de trădare. Potrivit anunțului său, liderul ucrainean dorește să impună sacțiuni dure împotriva țării aflate în Asia de Vest, încheind totodată orice relație diplomatică.

Liderul ucrainean, neiertător în fața trădării

Liderul ucrainean a anunțat în urmă cu câteva ore ce decizie a luat împotriva Siriei, după ce regimul Assad din Damas a recunoscut independența republicilor separatiste pro-ruse din estul Ucrainei, Luhansk și Donețk. Astfel, Volodimir Zelenski a decis să încheie orice relație diplomatică cu această țară, făcând presiuni pentru înăsprirea sancțiunilor pentru ea.

În acest context, Siria a devenit a doua țară după Rusia care a recunoscut independența celor două republici, întârind și mai mult alianța cu Rusia.

„Nu vor mai exista relaţii între Ucraina şi Siria”, a transmis Zelenski într-un material video publicat pe Telegram, subliniind că „presiunea pentru sancţiuni” împotriva Siriei, aliatul Rusiei, „va fi şi mai mare”.

De altfel, președinția siriană își anunțase încă dinainte de război intenția de a dezvolta relații cu cele două republici separatiste, iar ieri, decizia a fost confirmată de agenția de știri de stat SANA, care a citat o sursă din Ministerul de Externe.

Din păcate, Siria nu este la prima susținere a Rusiei de acest fel, astfel că, în 2018, regimul Assad a recunoscut independenţa regiunilor separatiste Abhazia şi Osetia de Sud din Georgia.

Cine îl va ajuta pe Volodimir Zelenski la reconstrucția Ucrainei

Tot în cursul serii de ieri, Zelenski a oferit și o veste bună privind șansele tot mai mari de reconsolidare ale țării distruse de război, anunțând că miliardarul britanic, Richard Branson, care a vizitat recent Ucraina, a promis un ajutor semnificativ în acest sen.

„Unul dintre cei mai cunoscuţi oameni de afaceri din lume, Richard Branson, a vizitat Ucraina. El este mai mult decât un antreprenor. Este un vizionar, un om care lucrează pentru progres şi cea mai bună tehnologie pentru întreaga omenire.

A venit în Ucraina şi a vizitat Hostomel, unde a discutat, în special, despre posibilitatea de a reconstrui aeroportul şi de a construi „Mriya”, cea mai mare aeronavă din lume.

Venirea lui este un semnal foarte puternic pentru toată lumea că Ucraina va rezista acestui război. Şi îi sunt recunoscător domnului Branson pentru disponibilitatea sa de a se alătura reconstrucţiei postbelice a ţării noastre”, a spus Zelenski.