Volodimir Zelenski, decizia care pune în pericol Occidentul. Cum îl va contraataca pe Vladimir Putin: „Nu mai există nimic de discutat”

Volodimir Zelenski, decizia care pune în pericol Occidentul. Cum îl va contraataca pe Vladimir Putin: „Nu mai există nimic de discutat
Volodimir Zelenski refuză referendumurile false Sursă foto: kyivindependent.com

Răbdarea lui Volodimir Zelenski pare să-și fi atins limitele, astfel că liderul Ucrainei a răbufnit după finalizarea referendumurilor false ale Rusiei din cele patru regiuni ale Ucrainei. Acesta a lansat acuzații grave cu privire la „încercările de a fura teritoriul unui alt stat”, motiv care va duce la declanșarea unor acțiuni fără precedent din partea țării invadate. De asemenea, președintele ucrainean a solicitat comunității internaționale să intervină cât mai rapid pentru a elimina un ultim pas până la producerea unui adevărat dezastru.

Volodimir Zelenski refuză orice formă de pace cu Rusia

Ucraina a convocat de urgență Consiliul de Securitate al ONU în speranța unui refuz prompt din partea statelor membre cu privire la anexarea teritoriului ucrainean de către Vladimir Putin. Astfel, prin videoconferință, Volodimir Zelenski a exclus orice variantă de a mai discuta cu Vladimir Putin despre o încetare a războiului, indiferent de metodă.

„Recunoașterea de către Rusia a acestor referendumuri false ca fiind normale, punerea în aplicare a așa-numitului scenariu din Crimeea și o altă încercare de anexare a teritoriului ucrainean, va însemna că nu mai există nimic de discutat cu acest președinte al Rusiei. Anexarea este genul de mișcare care îl pune singur împotriva întregii umanități”, a transmis Volodimir Zelenski.

În timpul discursului său, președintele ucrainean a atras atenția tuturor participanților prezenți la reuniune că prin această strategie, Vladimir Putin încalcă toate ordinele de siguranță ale lumii, ignoră prevederile Cartei ONU, iar în scurt timp va reuși să distrugă și ONU, cât și valorile pe care se bazează organizația.

„Vă îndemn să acţionaţi acum. Oricine din lume poate numi acum sute de exemple despre modul în care Rusia încalcă ordinea juridică internaţională şi distruge corpul de legi internaţionale.

Provoacă în mod constant escaladări şi răspunde în mod constant la orice propunere de discuţii cu noi brutalităţi pe câmpul de luptă, crize şi mai mari şi ameninţări pentru Ucraina şi pentru lume. Şi acestea sunt lucruri evidente”, a adăugat Zelenski.

Solicitarea urgentă a lui Zelenski către ONU

Potrivit oficialilor pro Moscova, locuitorii zonelor ocupate au votat la referendumuri în favoarea anexării la Rusia, ceea ce presupune că în următoarea perioadă, aceste regiuni ar putea avea aceeași soartă precum cea a Peninsulei Crimeei.

Pentru a evita această nedereptate, Volodimir Zelenski a solicitat în fața tuturor membrilor ONU o reacție rapidă din partea tututror țărilor, astfel încât, Rusia să fie exclusă din toate organizațiile internaționale, fiindu-i retras dreptul de a decide soarta statelor membre.

„Un stat care pune în aplicare chiar acum o politică de genocid, care ţine lumea la un pas de un dezastru de radiaţii şi, în acelaşi timp, ameninţă cu lovituri nucleare nu poate rămâne membru permanent al Consiliului de Securitate al ONU cu drept de veto.

Rusia trebuie să fie exclusă din toate organizaţiile internaţionale. Dacă o astfel de excludere este complicată de procedură, participarea sa trebuie suspendată”, a precizat Zelenski.

Ca răspuns la solicitările disperate ale președintelui ucrainean, reprezentanții mai multor state membre și-au exprimat implicarea și sprijinul necondiționat, dând asigurări cu privire la condamnarea și neacceptarea „referendumurilor false” organizate de Rusia.