Volodimir Zelenski, anunțul momentului despre finalul războiului. Ce spune despre negocierile cu Rusia

Volodimir Zelenski, anunțul momentului despre finalul războiului. Ce spune despre negocierile cu Rusia
Volodimir Zelenski și Vladimir Putin

În cursul serii de luni, Volodimir Zelenski a transmis un mesaj extrem de important pentru toată lumea. Mai mult, liderul ucrainean i-a mulțumit armatei sale și artenerilor pentru rezultatele excepționale de pe câmpul de luptă, dar și pentru ajutorul necondiționat care i-a fost acordat. Acesta a confirmat că din cele 70 de rachete ruseşti lansate, cele mai multe au fost doborâte, mentionând că ”fiecare rachetă rusească doborâtă este o dovadă solidă că teroarea poate fi învinsă”.

Bilanțul atacurilor rusești de luni

În ciuda sistemelor de apărare anti-aeriană dezvoltate, din păcate, protecția nu poate fi asigurată complet. Astfel, luni, au existat lovituri rusești, în urma cărora au rezultat patru decese.
În timpul mesajului său de luni noapte, liderul ucrainean a menţionat că se lucrează intensiv la restabilirea alimentării cu electricitate, cele mai multe eforturi fiind concentrate în regiunile centrale ale Ucrainei, Odesa, Zaporojie şi Harkov.

Zelenski a adăugat că, de la Transcarpatia la Kiev și de la Kirovohrad la Sumî şi Harkov a fost întreruptă alimentarea cu energie electrică pentru stabilizare, în timp ce luni seară, au fost anunțate pene de curent în regiunile Viniţia, Kiev, Jitomir, Dnipropetrovsk, Odesa, Hmelniţîi şi Cerkasî. Liderul ucrainean a reiterat necesitatea opririi acțiunilor teroriste, mai presus de orice negociere care ar putea fi încheiată între Ucraina și Rusia.

”Din nou, teroarea rusească afectează ţările învecinate. Sunt din nou întreruperi în alimentarea cu electricitate din Moldova. Şi acest lucru demonstrează din nou că abilitatea Rusiei de a desfăşura astfel de atacuri teroriste masive este o ameninţare nu doar pentru Ucraina, ci pentru întreaga noastră regiune. Cel puţin. Când un terorist destabilizează viaţa tuturor, oprirea terorii este o misiune comună”, a declarat Zelenski.

El a menţionat că va vorbi despre acets subiect delicat în discursul adresat experţilor de la Institutul American pentru Studiul Războiului.

Acțiunile Rusiei au marcat aniversarea Memorandumului de la Budapesta

Volodimir Zelenski a ținut să precizeze că, prin atacul cu rachete lansat cu o zi în urmă,  Rusia a marcat aniversarea Memorandumului de la Budapesta. Acesta a mai transmis că, indiferent de acordul încheiat cu Rusia, aceștia vor depune eforturi constante pentru a-l încălca, motiv pentru care, acesastă metodă de încetare a războiului nu este eficientă, fiind nevoie de intervenția internațională care să impună oprirea acestor agresiuni nemărginite ale lui Putin.

”Soarta acestui document oferă răspunsuri la multe întrebări actuale despre Rusia. A semna doar ceva cu aceşti terorişti nu va aduce pacea. Ei vor încălca cu siguranţă orice acord la care se ajunge cu ei. Renunţarea la orice element al securităţii cuiva în favoarea Rusiei înseamnă un nou război.

De aceea, este necesară o continuare de principiu a politicii existente a statelor cinstite: doar dezmembrarea capacităţilor teroriste ruseşti, eliberarea tuturor teritoriilor noastre şi tragerea la răspundere a criminalilor vor aduce pacea. Cred că se va ajunge acolo”, a subliniat el.

Emmanuel Macron, soluții pentru rezolvarea tensiunilor dintre Rusia și NATO

O intervenție surprinzătoare a avut-o Emmanuel Macron, care a făcut apel către Occident să găsească o soluție  prin care să-i se ofere Rusiei garanții de securitate, în cazul în care Vladimir Putin va accepta negocieri pentru a pune capăt războiului din Ucraina.

„Acest subiect va face parte din discuțiile pentru pace, așa că trebuie să pregătim ce suntem gata să facem, cum ne protejăm aliații și statele membre și cum să dăm garanții Rusiei în ziua în care se va întoarce la masa negocierilor.

Acest lucru înseamnă că unul dintre punctele esențiale pe care trebuie să le abordăm, așa cum a spus întotdeauna președintele Putin – este teama că NATO vine până la porțile sale și desfășurarea de arme care ar putea amenința Rusia”, a spus Macron.

Preşedintele Ucrainei a transmis, luni, a fost semnată a treia declaraţie de sprijin a parcursului Euro-atlantic al Ucrainei, cu Muntenegru, după Cehia şi Belgia.

”Vom parcurge acest drum pas cu pas, vom convinge majoritatea euro-atlantică în favoarea Ucrainei. Şi nu doar prin cuvinte, ci şi prin decizii. Prin decizii care să sprijine accederea noastră la sistemul de securitate colectivă”, a afirmat Zelenski, potrivit News.ro.

 

Urmăriți Playtech.ro și pe