Volodimir și Olena Zelenski, reîntâlnire emoționantă. Primul interviu acordat de cei doi de la izbucnirea războiului în Ucraina

Volodimir și Olena Zelenski, reîntâlnire emoționantă. Primul interviu acordat de cei doi de la izbucnirea războiului în Ucraina
Volodimir și Olena Zelenski la aceeași masă de la declanșarea războiului

Din momentul declanțării invaziei în Ucraina, și până de curând, Volodimir și Olena Zelenski nu s-au mai văzut deloc. Au reușit să stea de vorbă prin intermediul telefonului, sau Olena i-a urmărit discursurile la televizor. Este prima dată, de la momentul zero, când Volodimir și Olena Zelenski sunt împreună pe micile ecrane. Cei doi au stat la aceeași masă, într-un interviu pentru presa ucraineană.

Volodimir și Olena Zelenski la aceeași masă de la declanșarea războiului

Președintele ucrainean Zelenski s-a reîntâlnit cu soția sa, Olena, la o ceașcă de ceai, în primul interviu comun al cuplului de la invazia Rusiei. Olena a fugit împreună cu copiii lor, în vârstă de nouă și 17 ani, la începutul războiului din Ucraina.

Ei s-au adăpostit într-o parte neidentificată a țării, departe de amenințările invadatorilor. Olena Zelenska a declarat că nu a fost surprinsă că soțul ei a inspirat lumea cu conducerea sa fermă și rezistența formidabilă față de Rusia. Ea a adăugat: „Nimeni nu-mi ia soțul de lângă mine, nici măcar războiul.”, conform DailyMail.

„Îmi amintesc că m-am trezit din cauza sunetelor ciudate de la fereastră, ca toată lumea. Era întuneric, era aproape noapte atunci. M-am uitat, Volodmir nu era prin preajmă. M-am dus în camera alăturată, l-am găsit, era îmbrăcat în costum, dar fără cravată. Bineînțeles, l-am întrebat ce se întâmplă. El a spus doar: A început.

Nu pot spune că Volodimir s-a schimbat de la începutul acestui război. A fost un soț și un om de încredere înainte, și asta a rămas. Punctul lui de vedere nu s-a schimbat, modul în care este conectat nu s-a schimbat.

Nu am fost întotdeauna cea mai mare fană a discursurilor soțului meu și nu am avut timp să le parcurg. Uneori folosește prea multe artificii literare, iar alteori prea puține.”, a declarat Olena Zelenska pentru jurnaliștii ucraineni.

Interviul a fost o ocazie rară în care Volodimir și Olena Zelenski au fost împreună de la declanșarea războiului.

Oțelăria Azovstal din Mariupol în mâinile rușilor

Președintele Zelenski a rămas ferm în mesajele sale, ca și până acum mesaj Volodimir Zelenski declară că ucraineni au fost cei care au început acest război, „dar noi vom fi cei care îl vor încheia.”

Vestea a venit în momentul în care oțelăria Azovstal din Mariupol s-a predat în cele din urmă invadatorilor ruși. În același timp, Putin a lansat un nou asalt asupra Donbasului.

În ultimele săptămâni, Rusia a fost forțată să părăsească periferia celui de-al doilea oraș ca mărime al Ucrainei, Harkov, în ceea ce a fost cea mai rapidă retragere a sa de când a fost împinsă din nordul și regiunea Kiev la sfârșitul lunii martie.

Cu toate acestea, Rusia a recâștigat o parte din terenul pierdut în Harkov și controlează încă o mare parte din sud și est, în timp ce sfârșitul luptelor din Mariupol înseamnă că acest teritoriu este acum în mare parte intact.

Mai jos puteți viziona interviul acordat de Volodimir și Olena Zelenski, preluat de DailyMail.