Primii doi soldați ucraineni uciși în conflictul cu Rusia. Ce se întâmplă în lupta din Donbas

Primii doi soldați ucraineni uciși în conflictul cu Rusia. Ce se întâmplă în lupta din Donbas
Primii soldați ucraineni uciși în conflictul cu Rusia: detalii

Doi militari ucraineni au fost uciși în ultimele ore de tirurile lansate de separatiști în estul țării. Cei din urmă acuză la rândul lor un atac al Kievului. Ce se întâmplă acum la Donețk și Luhansk. Emmanuel Macron încearcă astăzi pentru ultima oară o discuție diplomatică pentru a negocia cu Vladimir Putin. „Avem informații despre avansul armatei ruse de-a lungul teritoriului nostru. Există de asemenea informații că anumite unități ale (organizației) Wagner PMC au intrat pe teritoriul nostru”, a spus ministrul ucrainean.

Conflict pe frontul din Donbas: doi soldați ucraineni au fost uciși

Doi militari ucraineni au fost uciși în ultimele ore în urma tirurilor lansate de separatiști în estul țării. Aceștia acuză un atac al Kievului. S-a început evacuarea parțială a populației civile din Donețk și Luhansk. În timpul acesta, Emmanuel Macron va face azi o ultimă tentativă diplomatică de a negocia cu Vladimir Putin.

Liderii occidentali avertizează asupra unei posibile invazii rusești a Ucrainei. Acuzația a fost însă respinsă de Moscova. Kievul spune că mercenari ai grupului Wagner au intrat în Ucraina. Ministrul ucrainean de Interne a anunțat în cursul zilei de sâmbătă că trupe ale organizației au intrat în Donbasul ocupat în timp ce forțele ruse se apropie de graniță.

„Avem informații despre avansul armatei ruse de-a lungul teritoriului nostru. Există de asemenea informații că anumite unități ale (organizației) Wagner PMC au intrat pe teritoriul nostru. Scopul lor este de a organiza sabotaje pe teritoriul nostru”, a spus ministrul, potrivit CNN.

„Toate semnele indică faptul că Rusia plănuiește un atac total”

Oficialul a transmis aceste lucruri după un incident petrecut foarte aproape de linia frontului, acolo unde el și mai mulți jurnaliști care îl însoțeau au fost nevoiți să se adăpostească pentru a nu fi atinși de un tir de artilerie.

Întreg scenariu s-ar putea complica enorm, dacă informațiile anunțate de ministru se confirmă. Guvernul de la Moscova a negat întotdeauna legătura cu gruparea Wagner sau alte organizații private de mercenari.

Cu toate astea, este cunoscut faptul că Wagner a fost mobilizat în mai multe zone de război precum Libia, Siria și Africa, unde mercenarii au luptat în interesul Rusiei.

„Toate semnele indică faptul că Rusia plănuiește un atac total asupra Ucrainei”, a declarat secretarul general al alianței militare, sâmbătă seara, într-un interviu acordat postului de televiziune german ARD.

Șeful NATO a afirmat în același interviu că Rusia nu își retrage trupele de la granița Ucrainei: „Există dislocări masive de noi structuri militate și armament greu”, a spus Jens Stoltenberg.