Cine e vloggerul român căruia i s-a propus un post la Ministerul Educației

Foto: Facebook Cristian Dascalu

Un vlogger român cu peste 100.000 de abonați a fost invitat să lucreze la Ministerul Educației. Propunerea a venit chiar de la ministrul Ecaterina Andronescu.

Vloggerul român, Cristian Dascălu, a primit propunerea de a lucra la Ministerul Educației. Ministrul Ecaterina Andronescu i-a propus acestuia să lucreze pentru stat, fie și pe un contract part-time.

Vloggerul, care susține că a avut ocazia să lucreze pentru companii precum Google și Facebook, afirmă că a preferat să rămână, totuși, în țară. El are un cont de YouTube și a fost invitat, la Digi24, la o discuție despre educație.

Ecaterina Andronescu, în dialog cu vloggerul Cristian Dascălu

Vloggerul Cristian Dascălu a fost întrebat de realizatorul emisiunii cum vede educația din România în următorii 5-10-15 ani.

„Schimbările în piața de muncă se petrec mult mai rapid decât, poate, va fi în stare sistemul educațional să țină pasul și aici, ca o soluție pot să văd, îmi pot imagina o școală sau poate o universitate care să informeze elevii, să le spună că educația este responsabilitatea fiecăruia în parte și ceea ce se predă la școală și facultate e o informație bună, utilă, dar nu e suficientă neapărat și atunci mi s-ar părea o măsură extraordinară dacă s-ar putea preda sau înștiința, aduce la cunoștința elevului că uite, faci școala asta, o să te ajute, dar e și responsabilitatea ta să înveți mai departe, ai acces la informație în ziua de azi, există internet. În același timp, consider că se poate veni și din exterior cu ajutor și aici mă refer poate la medii pe care elevii și studenții le frecventează, precum platformele sociale, precum YouTube”.
Cristian Dascălu

La un moment dat, „impresionată” probabil de viziunea tânărului, ministrul Ecaterina Andronescu a intervenit în discuție. I-a propus acestuia să lucreze la Ministerul Educației. Cu alte cuvinte, să devină bugetar.

„Nu vreți să lucrați, măcar part-time, și pentru Ministerul Educației? Îmi place foarte mult cum gândiți”.
Ecaterina Andronescu

Cristian Dascălu i-a răspuns ministrului: „sigur, putem discuta„.

Într-un clip postat recent pe YouTube, vloggerul explică de ce a refuzat un post de programator la Google, în Elveția. El este absolvent al Facultății de Matematică-Informatică la Universitatea Bucureşti.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI