Liderul de la Kremlin și-a desemnat înlocuitorul și a făcut o mutare impresionantă pentru a asigura securitatea Rusiei. Cel ales ocupă în prezent funcția de vicepreședinte al Consiliului de Securitate, dar de acum va deține și funcția de vicepreședinte al Comisiei militaro-industriale a Federației Ruse. Decretul lui Putin în sensul acesta a ajuns deja în prim-plan pe portalul oficial de informații juridice. Iată despre cine este vorba!
Președintele Rusiei l-a ales pe Dmitri Medvedev drept înlocuitor. Cel din urmă ocupă în prezent funcția de vicepreședinte al Consiliului de Securitate, iar acum urmează să ocupe și funcția de vicepreședinte al Comisiei militaro-industriale a Federației Ruse.
Decretul liderului de la Kremlin în acest sens a fost publicat pe portalul oficial de informații juridice. Regulamentul Comisiei arată totuși că un vicepreședinte nu făcea parte anterior din structura acesteia.
Totuși, persoana care se află pe această poziție are dreptul de a organiza reuniuni și de a crea consilii și grupuri de lucru în cadrul comisiei, mai arată decretul lui Vladimir Putin.
Amintim că Dmitri Medvedev a fost președinte al Rusiei între 2008 și 2012 și prim-ministru al țării între 2012 și 2020. Acesta a părăsit postul de prim-ministru în ianuarie 2020 și a devenit vicepreședinte al Consiliului de Securitate, poziția fiind creată special pentru el.
După invazia Rusiei în Ucraina, cel din urmă a devenit unul din cei mai agresivi susținători ai războiului și a făcut declarații controversate și desprețuitoare al adresa adversarilor lui Putin din Occident și Ucraina. De asemenea, tot el a vizitat în mod constant întreprinderile din domeniul Apărării.
Liderul de la Kremlin l-a inclus și pe șeful Ministerului pentru Situații de Urgență și l-a exclus din comisie pe fostul șef al Serviciului Federal Antimonopol, Igor Artemiev.
Din comisie mai fac parte și: Serghei Șoigu, ministrul Apărării, Valeri Gherasimov, șeful Statului Major General, Nikolai Patrușev, secretarul Consiliului de Securitate, șefii Serviciului de Informații Externe, FSB, Gărzii Naționale și alții.
În timpul acesta, oficialii militari ruși propun o reorganizare majoră a forțelor armate ale țării, inclusiv creșterea vârstei de recrutare obligatorie, în contextul în care rata victimelor provocate de invazia Rusiei în Ucraina continuă să crească.
Propunerile ar extinde astfel dimensiunea forțelor armate ale Rusiei cu aproximativ 30%, ajungând la 1.5 milioane de soldați, și reprezintă o inversare a reformelor întreprinse în urmă cu peste un deceniu.