Vladimir Putin, pus la pământ de SUA. Joe Biden, decizie istorică înainte de anexarea regiunilor ucrainene de către Rusia

Vladimir Putin, pus la pământ de SUA. Joe Biden, decizie istorică înainte de anexarea regiunilor ucrainene de către Rusia
Joe Biden și Vladimir Putin

Astăzi Vladimir Putin decide soarta țării și a poporului său, potrivit anunțului făcut de purtătorul de cuvânt prezidențial, Dmitri Peskov, care a transmis că liderul rus va transmite „un discurs substanțial” astăzi. În noaptea de joi spre vineri, Putin a semnat decretul pentru recunoașterea regiunilor Zaporojie și Herson, urmând ca, vineri după-amiază, acesta să anunțe anexarea celor patru regiuni ocupate la Rusia. Joe Biden a avut și prima declarație publică, prin care exprimă poziția clară a SUA față de acțiunile agresive ale Rusiei.

Joe Biden îl înfruntă oficial pe Vladimir Putin

Președintele american, Joe Biden, și-a exprimat dezacordul ferm în fața tuturor demersurilor pe care Rusia le-a întreprins pentru anexarea celor patru regiuni ucrainene. Acesta a condamnat în termeni duri acțiunile lui Vladimir Putin, dând asigurări că SUA nu va recunoaște niciodată rezultatele referendumurilor ilegale organizate în Ucraina, precum nici anexarea teritoriului ucrainean la Rusia.

„Vreau să fiu foarte clar în acest sens: Statele Unite nu vor recunoaşte niciodată revendicările Rusiei asupra teritoriului suveran al Ucrainei. Aşa-zisele referendumuri au fost o parodie, o parodie absolută. Rezultatele au fost orchestrate la Moscova”, a afirmat preşedintele american în cadrul unui summit desfășurat la Washington, acolo unde au fost prezenți lideri ai unor insule din Oceanul Pacific.

În continuare, Joe Biden l-a acuzat pe Vladimir Putin pentru încălcarea Cartei ONU, având ca scop împlinirea unor ambiții imperiale și teritoriale personale.

„Agresiunea Rusiei în Ucraina, cu scopul de a promova ambiţiile imperiale ale lui Putin, este o încălcare flagrantă a Cartei Naţiunilor Unite şi a integrităţii teritoriale a Ucrainei”, a adăugat acesta.

Acuzațiile președintelui american au fost completate de cele ale secretarului de stat SUA, Antony Blinken, care a afirmat că referendumurile de anexare desfășurate în regiunile ucrainene au avut ca singur scop „confiscările de terenuri”.

Mesajul lui Volodimir Zelenski înainte de anexarea regiunilor ucrainene

În cursul nopții de joi spre vineri, Volodimir Zelenski le-a transmis cetățenilor ajutor pentru a opri războiul din Ucraina. Acesta a avetizat poporul rus cu privire la riscurile la care este supus, având în vederea lipsa unei vieți decente și sigure într-o țară distrusă de liderul ei.

Mai mult, Zelenski a afirmat că nu există om de pe planetă care să-și dorească război mai presus de siguranța propriei persoane sau a poporului.

„Costul pentru că o singură persoană din Rusia vrea să continue acest război va fi că întreaga societate rusă va fi lăsată fără o economie normală, fără o viață decentă și fără respect pentru orice valori umane.

Acest lucru poate fi încă oprit. Iar pentru asta trebuie să opriți acea singură persoană din Rusia care își dorește războiul mai mult decât viața. Viața voastră, cetățeni ai Rusiei”, a transmis Zelenski, reamintind că „Rusia nu va obține un nou teritoriu al Ucrainei”.

Urmăriți Playtech.ro și pe