Vladimir Putin, ordin către populație. Toți rușii trebuie să facă asta, începând de luni

Vladimir Putin, ordin către populație. Toți rușii trebuie să facă asta, începând de luni
Ordinul lui Vladimir Putin pentru populație

Miercuri, liderul de la Kremlin a ordonat vaccinarea în masă a populației începând de luni. În Rusia au fost vaccinate deja aproximativ un milion de persoane.

Vladimir Putin, ordin către populație

Miercuri, președintele Putin a ordonat lansarea vaccinării în masă a populației împotriva coronavirusului, începând de săptămâna viitoare. Totodată, liderul de la Kremlin a lăudat vaccinul rusesc Sputnik V, despre care spune că este ”cel mai bun vaccin”, relatează AFP.

”Cer să se lanseze o vaccinare în masă a întregii populații, începând de săptămâna viitoare”, a declarat Vladimir Putin într-o reuniune guvernamentală, prin videoconferință.

În luna decembrie a anului trecut, Rusia a început vaccinarea populației prioritare (personalul medical, cadrele didactice și bătrâni). Treptat, categoriile autorizate pentru vaccinarea cu vaccinul rusesc au fost lărgite. Așadar, potrivit Fondului suveran rus, care a finanțat dezvoltarea vaccinului Sputnik V, peste un milion de persoane au fost vaccinate în Rusia până în prezent.

Președintele Putin consideră că vaccinul rusesc ”este cel mai bun”

Liderul de la Kremlin este de părere că vaccinul dezvoltat de Rusia ”este cel mai bun din lume”, întrucât, printre altele, Sputnik V ”nu necesită condiții extreme” pentru depozitare și transport. Vladimir Putin susține că acesta ”este mult mai simplu și mai eficient” decât vaccinul occidental, potrivit News.ro.

Vicepremierul rus Tatiana Golikova spune că totul este pregătit pentru ca vaccinarea în masă a populației să înceapă de luni. Rusia se confruntă cu al doilea de coronavirus, însă autoritățile refuză, pentru moment, orice nouă izolare la nivel național.

Ce nu au voie să facă cei care se vaccinează cu Sputnik V

După ce s-au imunizat cu vaccinul dezvoltat de Rusia, Sputnik V, acum aceste persoane vor trebui să respecte cu strictețe ce le-au cerut medicii. Ei nu trebuie să consume alcool pentru mai multe zile. Medicii ruși le recomandă celor care s-au vaccinat să nu consume alcool cel puțin două luni de zile, de la imunizare. Ba mai mult de atât, înainte de a se vaccina, cei care s-au imunizat nu au avut voie să consume alcool înainte cu 14 zile.

De asemenea, pentru ca vaccinul să își facă cât mai bine efectul, persoanele care fumează sunt sfătuite să renunțe în următoarea perioadă la acest viciu.

În noiembrie anul trecut, Rusia a anunța că vaccinul său împotriva COVID-19 are o eficiență de 95%. Ministerul Sănătății din Rusia și Centrul de cercetare Gamaleia susțineau că eficiența de 95% a vaccinului Sputnik V, a reieșit după ultimele rezultate obținute.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI