03 mart. 2022 | 20:46

Vladimir Putin, mesaj după ce negocierile de pace au eșuat: „Operațiunea din Ucraina se desfășoară conform planului”

News
Vladimir Putin, mesaj după ce negocierile de pace au eșuat: „Operațiunea din Ucraina se desfășoară conform planului”
Vladimir Putin, mesaj după ce negocierile de pace au eșuat

Vladimir Putin, președintele Ucrainei, a transmis un mesaj după ce negocierile de pace au eșuat. Amintim că a doua rundă de discuții între delegațiile rusă și ucraineană s-a încheiat în urmă cu puțin timp. Discuțiile dintre cele două delegații au avut loc într-o locație neprecizată de la granița ucraineană și au durat peste trei ore.

Vladimir Putin, mesaj după ce negocierile de pace au eșuat

Vladmir Putin a transmis în această seară că operațiunea militară a Rusiei în Ucraina se desfășoară conform planului și că soldații ruși acționează ca niște „adevărați eroi”. Vladimir Putin a acuzat „neonaziştii” ucraineni că folosesc populaţia pe post de scuturi umane în faţa ofensivei Rusiei.

Aflat la o reuniune a Consiliului de Securitate al Rusiei, Vladimir Putin a apreciat că soldaţii ruşi dau dovadă de eroism și că forţele ucrainene împiedică civilii să utilizeze coridoarele umanitare create de armata rusă. Tot Putin a acuzat forțele ucrainene că amplasează armament în zone locuite și că astfel ei folosesc populaţia ca scuturi umane, ca să poată acuza Rusia că atacă ţinte civile.

„Militarii noştri oferă coridoare sigure pentru civili, dar neonaziştii ucraineni şi mercenarii străini împiedică evacuările şi tratează civilii ca scuturi umane”, a afirmat Vladimir Putin.

De asemenea, Vladimir Putin a avertizat că vrea „distrugerea mentalităţii antiruse create de Occident”.

„Suntem în război cu neonaziștii”, a spus liderul rus, adăugând: „Nu voi renunța niciodată la convingerea mea că rușii și ucrainenii sunt un singur popor” și că „operaţiunea militară specială se desfăşoară strict conform calendarului, conform planului”, a susţinut Vladimir Putin, în a opta zi a invaziei asupra Ucrainei.

Azi s-a încheiat a doua rundă de discuții între delegațiile rusă și ucraineană și se pare că va urma și o a treia rundă de dialog, care se va desfășura săptămâna viitoare în Belarus.

A două rundă de negocieri s-a încheiat

După încheierea negocierilor de azi, Mihailo Podoliak, consilierul președintelui ucrainean Volodimir Zelenski, a scris următorul mesaj:

„A doua rundă de discuții s-a încheiat. Din păcate, Ucraina nu a obținut încă rezultatele de care are nevoie. Există o soluție doar pentru organizarea coridoarelor umanitare…”.

De asemenea, Podoliak a arătat că, în vederea instituirii coridoarelor umanitare, ar putea intra în vigoare o încetare parțială a focului, ca să poată fi evacuați civilii și pentru furnizarea de alimente și medicamente în zonele cele mai disputate de părțile în conflict.

 „Rusia și Ucraina vor crea în curând canale de comunicare și interacțiune în vederea organizării coridoarelor umanitare”, a precizat el.

Vladimir Medinski, șeful negociatorilor din Rusia, a spus că „principala problemă care a fost decisă astăzi a fost salvarea civililor”.

 

Parteneri
Ireal! Ce face Kate Middleton noaptea pe întuneric. Prințul William a rămas șocat
Redactia.ro
Nedreapta istorie a vilei de pe Docenților nr.7, dăruită din iubire unei celebre actrițe de o frumusețe copleșitoare
Click.ro
Rusia amenință că va ataca Polonia dacă NATO aduce arme nucleare pe teritoriul acesteia
Digi24
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete nucleare la granița cu Finlanda
Digi24
Imagini din apartamentul în care locuiesc Mircea Badea și Carmen Brumă. Cum au amenajat / FOTO
Unica.ro
O fetiță de nici doi ani a murit după ce a înghițit biluţe magnetice. Ce mesaj a transmis mama micuței pentru părinţi: ”Să nu cumpere aşa ceva...”
Spynews
O legendă a cinematografiei a încetat din viață. S-a stins o mare stea
Capital.ro
Se bagă pensiile pe card! S-a aflat exact data la care se vor vira banii, înainte de Paşte
Antena 3
Vor avea un băiețel. Ce frumos au făcut anunțul: „Visele devin realitate”. Imagini de la petrecere
Avantaje
VEȘTI bune de la Guvern. Cine beneficiază de PENSIE înainte de termen
Mediaflux
Locul accidentului în care a murit Mădălin din Olt a luat foc! Totul a fost distrus complet de flăcări: ”Din cauza...” / FOTO
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
O creatură cu gheare ascuțite a fost descoperită în podul unei case. Oamenii sunt terorizați de sunetele pe care le scoate
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro