Vladimir Putin, mesaj clar pentru țările NATO: „E declarație de război dacă faceți asta”

Vladimir Putin, mesaj clar pentru țările NATO: „E declarație de război dacă faceți asta”
Vladimir Putin: Sancțiunile occidentale, o declarație de război

Vladimir Putin a transmis astăzi un nou mesaj către NATO. S-a referit la sancțiunile occidentale împotriva Rusiei. Putin a accentuat faptul că se aseamănă cu o declarație de război. Liderul de la Kremlin a avertizat că orice încercare de a impune o zonă de interdicție aeriană în Ucraina ar echivala cu intrarea în conflict. A reiterat că obiectivele sale în Ucraina sunt de a apăra comunitățile vorbitoare de limbă rusă. Demilitarizarea și de-nazitizarea țării sunt făcute ca Ucraina să devină neutră, a mai spus Vladimir Putin în mesajul de astăzi.

Vladimir Putin: Sancțiunile occidentale, o declarație de război

Rusia a declarat că forțele sale au încetat să mai tragă în apropierea a două orașe ucrainene asediate. Decizia a fost pentru a permite trecerea în siguranță a civililor care fug din calea luptelor.

Autoritățile ucrainene au declarat că Rusia a zădărnicit planul prin faptul că nu a respectat pe deplin încetarea focului. Numărul refugiaților ucraineni care fug de invazia rusă ar putea crește de la 1,3 milioane în prezent la 1,5 milioane până la sfârșitul weekendului, a declarat șeful agenției ONU pentru refugiați.

Pe fondul acestor situații, într-o nouă declarație beligerantă, Putin a acuzat Occcidentul, vorbind despre sancțiunile impuse Rusiei. În opinia liderului de la Kremlin sancțiunile nu sunt altceva, decât o declarație de război.

Ucraina și țările occidentale au respins acest lucru ca fiind un pretext nefondat pentru invazia pe care a lansat-o la 24 februarie și au impus o gamă largă de sancțiuni menite să izoleze Moscova.

„Aceste sancțiuni care sunt impuse sunt asemănătoare unei declarații de război. Dar slavă Domnului că nu s-a ajuns la așa ceva.

Oice încercare a unei alte puteri de a impune o zonă de interdicție aeriană în Ucraina va fi considerată de Rusia ca fiind un pas în conflictul militar”, a declarat Putin astăzi.

Declarația a fost făcută la un centru de pregătire al Aeroflot de lângă Moscova.

NATO a respins cererea Kievului de instituire a unei zone de interdicție aeriană, pe motiv că aceasta ar duce la escaladarea războiului dincolo de Ucraina.

Citește și: Vladimir Putin a luat o decizie șocantă în Rusia. 15 ani de închisoare, a semnat legea care lovește cetățenii

„Nu există recruți implicați în operațiunea militară”

Putin a dezmințit această informație, spunând că intervenția din Ucraina este efectuată doar de soldați profesioniști. „Nu există niciun recrut și nu plănuim să existe”, a spus Putin.

„Armata noastră va îndeplini toate sarcinile. Nu mă îndoiesc deloc de asta. Totul decurge conform planului”, spune Vladimir Putin extrem de sigur pe el.

În același timp, a respins îngrijorările că în Rusia ar putea fi declarată un fel de lege marțială sau o situație de urgență. O astfel de măsură este impusă doar atunci când există o amenințare internă sau externă semnificativă, a continuat în fața elevilor de la centrul de pregătire al Aeroflot de lângă Moscova.

Citește și: Vladimir Putin a luat o decizie șocantă în Rusia. 15 ani de închisoare, a semnat legea care lovește cetățenii

„Nu plănuim să introducem niciun fel de regim special pe teritoriul Rusiei – în prezent nu este nevoie.”, a spus Putin, conform agenției Reuters.

Guvernul său a reprimat protestele din Rusia împotriva războiului. În ultimele zile, Vladimir Putin a avut de rezolvat și probleme interne, ca urmare a mitingurilor anti-război.

Conform unor surse, peste 2.000 de oameni au fost arestați în ultimele 2 săptămâni, în Sankt Petersburg și în Moscova. Poliția este pe străzi, și orice manifestare este înăbușită imediat, protestatarii fiind arestați.