Vladimir Putin încasează a patra lovitură dură din partea Ucrainei. Ce s-a întâmplat azi la Mariupol

Vladimir Putin încasează a patra lovitură dură din partea Ucrainei. Ce s-a întâmplat azi la Mariupol
BREAKING Vladimir Putin încasează a patra lovitură dură din partea Ucrainei la Mariupol

Vladimir Putin încasează încă o lovitură dură din partea Ucrainei. Țara atacată de ruși vine cu informații incredibile din timpul invaziei orașului Maiupol. A fost postată și o dovadă a realizărilor din partea ucrainenilor. Cu toate astea, nu a putut fi până acum verificată autenticitatea imaginii. În timpul acesta, Rusia rămâne tăcută și nu comentează informația. Ce au reușit soldații din Ucraina?

Nouă lovitură pentru Vladimir Putin: ce au făcut soldații din Ucraina?

Vladimir Putin nu este mulțumit de cum decurg lucrurile în contextul actual, mai cu seamă că ucrainenii opun rezistență într-un mod în care acesta nu s-ar fi așteptat.

Iată că președintele rus primește o nouă lovitură din partea țării vecine pe care a decis să o invadeze. Mai exact, Ucraina susține că a ucis încă un general rus, al patrulea de la începutul războiului.

Este vorba despre generalul-maior Oleg Mityaev, ucis în timpul luptelor din orașul Mariupol. Anunțul a fost făcut de Anton Gerașcenko, consilier al Ministerului de Interne al Ucrainei, miercuri, pe Telegram.

Cel din urmă a postat o ,dovadă’ cu ajutorul unei fotografii în care se afla cadavrul lui Mityaev. Cu toate astea, Insider nu a putut verifica autenticitatea imaginii.

În timpul acesta, Rusia nu comentează informația care a ajuns deja la urechile tuturor. Conform Newsweek, generalul avea 46 de ani și se afla la comanda celei de-a 150-a divizie motorizată, condusă încă din 2020.

Divizia a fost desfășurată în regiunea Rostov înainte de invadarea Ucrainei. Mityaev a luptat anterior în Siria și în anul 2016 a fost numit comandant al unei baze militare ruse din Tadjikistan.

Detalii

Oficiali din guvernele occidentale au confirmat că Rusia a trimis 20 de generali-maiori în Ucraina cu scopul de a conduce invazia.

Pierderea unui număr atât de mare de generali este cu siguranță un minus imens pentru planurile lui Vladimir Putin. Ceilalți generali pe care Ucraina susține că i-a ucis sunt:

  • General-maior Vitali Gerasimov, primul adjunct al comandantului armatei 41 a Rusiei. A fost ucis la Harkov pe 7 martie, a anunțat unitatea de informații a ministerului ucrainean al Apărării într-un comunicat. Rusia nu a recunoscut decesul.
  • Generalul-maior rus Andrei Kolesnikov, despre care se crede că este comandantul Armatei a 29-a Combinate, a fost ucis pe 11 martie, a anunțat armata ucraineană într-un mesj pe Twitter. Rusia nu a recunoscut decesul.
  • Generalul-maior Andrei Suhovetski, un alt comandant adjunct al armatei 41 a Rusiei, a fost ucis în februarie, potrivit rapoartelor din presa rusă.