Lovitură de stat în Rusia împotriva lui Vladimir Putin? „Un grup foarte mic de generali a fost informat”

Lovitură de stat în Rusia împotriva lui Vladimir Putin? „Un grup foarte mic de generali a fost informat”
Ce se întâmplă în Rusia: lovitură de stat împotriva lui Vladimir Putin?

Cine se ocupă acum de securitatea liderului de la Kremlin? Mulți oameni se întreabă dacă este posibilă o lovitură de palat în Rusia. Aleksander Gabuev, membru la Carnegie Endowment for International Peace, susține că invazia Ucrainei a fost pregătită de președinte în mare secret. „Doar un grup foarte mic de generali au fost informați despre război și nu au pus întrebări dificile”, a mai susținut acesta. Ce s-ar putea întâmpla?

Este posibilă sau nu o lovitură de stat în Rusia: detalii

Aleksander Gabuev, membru la Carnegie Endowment for International Peace, a declarat recent că războiul din Ucraina a fost pregătit de Vladimir Putin în mare secret tocmai pentru a fi evitată orice scurgere de informații.

„Mișcarea dezastruoasă a Kremlinului de invazie are rădăcini în deficiențe uriașe de expertiză cu privire la Ucraina”, a spus acesta.

De asemenea, cel din urmă a mai adăugat că oficialii apropiați de liderul de la Kremlin care au contribuit la planificarea invaziei au crezut cu adevărat că mulți ucraineni vor primi armata rusă și că liderii din Ucraina vor opune o rezistență cu mult mai mică decât s-a dovedit a fi în realitate.

„Doar un grup foarte mic de generali au fost informați despre război și nu au pus întrebări dificile care ar fi putut ajuta să se pregătească pentru orice alt scenariu decât o victorie rapidă a Rusiei.

„Toată planificarea războiului a fost redusă la o operațiune clandestină dezvoltată de doar o mână de oameni în uniformă – și președintele însuși”, a spus Gabuev, citat de The Guardian.

De asemenea, mărturiile soldaților ruși capturați de ucraineni și conversațiile audio interceptate au indicat faptul că o mare parte a armatei nu a fost informată despre invazie.

„A alocat mult timp și efort pentru a proiecta aparatul de securitate”

Vladimir Putin a lucrat încă din anul 2000 pentru ca regimul său să fie ,protejat la lovituri de stat’, a explicat Adam Casey, bursier postdoctoral la Centrul Weiser pentru Democrații Emergente de la Universitatea din Michigan, pentru Insider.

Putin ar putea fi înlăturat printr-o lovitură de stat militară clasică, dar acesta a luat deja măsuri pentru a o face ,mai puțin viabilă’ în Rusia.

„A alocat mult timp și efort pentru a proiecta aparatul de securitate rusesc într-un mod care îl face relativ invulnerabil la lovituri de stat”.

FSB este o formă ,destul de eficientă’ de prevenire a unui astfel de eveniment. Președintele rus ar putea fi înlăturat printr-o lovitură de stat militară clasică, dar Casey a subliniat că Putin a luat măsuri în acest sens. Amintim că Putin a fost ofițer de informații în KGB înainte de a ocupa postul de șef al FSB – organizație succesoare a KGB.