12 mart. 2022 | 23:20

Lovitură de stat în Rusia împotriva lui Vladimir Putin? „Un grup foarte mic de generali a fost informat”

News
Lovitură de stat în Rusia împotriva lui Vladimir Putin? „Un grup foarte mic de generali a fost informat”
Ce se întâmplă în Rusia: lovitură de stat împotriva lui Vladimir Putin?

Cine se ocupă acum de securitatea liderului de la Kremlin? Mulți oameni se întreabă dacă este posibilă o lovitură de palat în Rusia. Aleksander Gabuev, membru la Carnegie Endowment for International Peace, susține că invazia Ucrainei a fost pregătită de președinte în mare secret. „Doar un grup foarte mic de generali au fost informați despre război și nu au pus întrebări dificile”, a mai susținut acesta. Ce s-ar putea întâmpla?

Este posibilă sau nu o lovitură de stat în Rusia: detalii

Aleksander Gabuev, membru la Carnegie Endowment for International Peace, a declarat recent că războiul din Ucraina a fost pregătit de Vladimir Putin în mare secret tocmai pentru a fi evitată orice scurgere de informații.

„Mișcarea dezastruoasă a Kremlinului de invazie are rădăcini în deficiențe uriașe de expertiză cu privire la Ucraina”, a spus acesta.

De asemenea, cel din urmă a mai adăugat că oficialii apropiați de liderul de la Kremlin care au contribuit la planificarea invaziei au crezut cu adevărat că mulți ucraineni vor primi armata rusă și că liderii din Ucraina vor opune o rezistență cu mult mai mică decât s-a dovedit a fi în realitate.

„Doar un grup foarte mic de generali au fost informați despre război și nu au pus întrebări dificile care ar fi putut ajuta să se pregătească pentru orice alt scenariu decât o victorie rapidă a Rusiei.

„Toată planificarea războiului a fost redusă la o operațiune clandestină dezvoltată de doar o mână de oameni în uniformă – și președintele însuși”, a spus Gabuev, citat de The Guardian.

De asemenea, mărturiile soldaților ruși capturați de ucraineni și conversațiile audio interceptate au indicat faptul că o mare parte a armatei nu a fost informată despre invazie.

„A alocat mult timp și efort pentru a proiecta aparatul de securitate”

Vladimir Putin a lucrat încă din anul 2000 pentru ca regimul său să fie ,protejat la lovituri de stat’, a explicat Adam Casey, bursier postdoctoral la Centrul Weiser pentru Democrații Emergente de la Universitatea din Michigan, pentru Insider.

Putin ar putea fi înlăturat printr-o lovitură de stat militară clasică, dar acesta a luat deja măsuri pentru a o face ,mai puțin viabilă’ în Rusia.

„A alocat mult timp și efort pentru a proiecta aparatul de securitate rusesc într-un mod care îl face relativ invulnerabil la lovituri de stat”.

FSB este o formă ,destul de eficientă’ de prevenire a unui astfel de eveniment. Președintele rus ar putea fi înlăturat printr-o lovitură de stat militară clasică, dar Casey a subliniat că Putin a luat măsuri în acest sens. Amintim că Putin a fost ofițer de informații în KGB înainte de a ocupa postul de șef al FSB – organizație succesoare a KGB.

Parteneri
Cum a vrut Ungaria unirea cu România. Dezvăluiri fără precedent
Redactia.ro
Lovitură de teatru! De ce ar fi făcut luptătorul MMA gestul golănesc către fata din ring: ”N-am altă explicație”
Digisport.ro
Ungaria și propunerea surprinzătoare pentru „dușmanul de moarte”, România. De ce nu a fost posibilă unirea cu țara noastră
Click.ro
Pepe o acuză Raluca Pastramă că l-a înșelat în timpul căsniciei. Neașteptat cum a aflat: „Mă striga 'nașule', venea la noi acasă..."
Viva.ro
Unde este Fito? Povestea celui mai notoriu infractor din Ecuador, care a fugit din închisoarea în care trăia ca un rege
Digi24
Misterul morții unei mame și a fiicei ei de 10 ani a fost rezolvat după 24 de ani. Ucigașul a dezvăluit totul de pe patul de moarte
Digi24
Imagini din apartamentul în care locuiesc Mircea Badea și Carmen Brumă. Cum au amenajat / FOTO
Unica.ro
Două anotimpuri în România. Ce vești ciudate au dat meteorologii
EVZ.ro
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
Spynews
Decizie finală pentru plata cu BANCNOTE. Noua regulă devine OBLIGATORIE
Capital.ro
Horoscopul banilor pentru luna mai 2024. Zodiile care vor avea câștiguri financiare deosebite
Antena 3
Vedeta a dezvăluit că a avut o relație incestuoasă timp de zece ani cu tatăl ei, un cântăreț cunoscut: “Tata era altceva”. Acum s-a aflat tot
Avantaje
Cine PIERDE bani din PENSIE imediat. ANUNȚUL ministrul MUNCII
Mediaflux
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
O creatură cu gheare ascuțite a fost descoperită în podul unei case. Oamenii sunt terorizați de sunetele pe care le scoate
Antena 1
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!' 5 motive pentru care nu-l recunosc ca pe Mesia
Shtiu.ro