Vladimir Putin ar putea fi ucis de oamenii lui. Planul lor a fost dat în vileag acum

Vladimir Putin ar putea fi ucis de oamenii lui. Planul lor a fost dat în vileag acum
Generalii rusi s-ar putea intoarce impotriva lui Putin din cauza razboiului din Ucraina

S-a aflat ce i se pregătește lui Vladimir Putin. Președintele Rusiei riscă să fie ucis într-o lovitură de stat, deoarece generalii ruși sunt furioși pentru gestionarea dezastruoasă a războiului din Ucraina. Liderul de la Kremlin ar putea fi eliminat de propriile sale servicii de securitate prin mușamalizarea unui deces cauzat de starea de sănătate precară, cum ar fi un atac de cord. La putere ar putea veni un șef și mai dur, care ar putea trimite trupe înapoi la Kiev, potrivit unui expert în securitate.

Se pregătește o lovitură de stat în Rusia?

Dr. Robert Thornton, profesor în studii de conflict și securitate la King’s College din Londra, susține că generalii militari ruși își pierd răbdarea cu liderul lor și vor să-l înlăture.

„FSB [serviciul de securitate al Rusiei] crede că Putin trebuie să fie înlăturat pentru că a devenit moale cu Ucraina. S-a retras de la Kiev. Abia acum se concentrează pe Donbas”, a declarat expertul britanic, pentru The Sun.

Vladimir Putin ar putea fi trădat chiar de oamenii lui

În opinia specialistului, unitatea de informații militare rusești – GRU – ar putea fi cea care îl înlătură pe Putin și ar putea acționa în curând, dacă observă că trupele pierd teren în estul Ucrainei.

„Au inteligența să o facă”, a spus Thornton. „Dacă vrei să conduci o lovitură de stat la palat, vrei să o păstrezi foarte secretă. Ar putea pune GRU să o facă și i s-a dat din ce în ce mai multă putere în ultimele câteva săptămâni”, a completat specialistul în securitate.

O mică grupare de ofițeri superiori de securitate ar putea să-l abordeze pe Putin cu un ultimatum să părăsească funcția sau să fie ucis: „Atunci îi determini pe oameni să spună că Putin nu s-a făcut bine și ai un nou lider”, a explicat profesorul. Rușii pot fi îndoctrinați că „sărmanul domn Putin a avut un atac de cord, din cauza efortului operațiunii sale militare speciale”.

Presiuni uriașe pentru continuarea războiului din Ucraina

Declarațiile profesorului vin într-un moment în care președintele Rusiei este supus unei presiuni uriașe din partea generalilor săi să întoarcă dramatic campania militară dezastruoasă din Ucraina. Kremlinul a pierdut aproximativ 30.000 de soldați, a văzut mii de tancuri și avioane distruse și chiar și-a pierdut nava amiral din Marea Neagră, Moskva.

La aproximativ 100 de zile de război cu Ucraina, Rusia încă nu și-a atins niciunul dintre obiectivele sale militare majore. Forțele ruse epuizate au fost forțate să se retragă din capitala Kiev în aprilie. Au pierdut teren și în Donbas, Harkovul fiind ultimul oraș „eliberat” de trupele ucrainene. Acest nivel de distrugere și „victimele uriașe” îi întorc pe ofițerii ruși împotriva lui Putin, susține doctorul Thornton.

Cine l-ar putea înlocui pe Putin

În cazul unei lovituri de stat, oamenii lui Putin și-ar retrage pe furiș cele mai bune unități din prima linie și le-ar conduce către Moscova, a mai spus fostul infanterist britanic. Acesta crede că liderul rus ar putea fi înlocuit de generalul Valeri Gerasimov, care conduce armata Rusiei, sau de ultranaționalistul Alexandr Bortnikov, care conduce FSB.