Ce a pregătit Vladimir Putin pentru Ucraina. Așa își garantează câștigul: „Occidentul va obosi”

Ce a pregătit Vladimir Putin pentru Ucraina. Așa își garantează câștigul: „Occidentul va obosi”
Planurile lui Putin pentru Ucraina s-au aflat

Când Rusia a invadat Ucraina, omenirea a fost hipnotizată și îngrozită. Era 24 februarie. În acea dimineață de joi, Vladimir Putin a ordonat trupelor sale să invadeze în mod barbar un vecin suveran. Toată lumea a privit începutul războiului în direct, la televizor. Atrocitățile care se desfășoară în timp real sunt o preocupare principală pentru puterile lumii. După ce invazia ilegală a Ucrainei a atins acum 100 de zile, liderul de la Kremlin își calculează foarte atent planurile. Așa își garantează câștigul.

Vladimir Putin pariază că Occidentul își va pierde interesul pentru Ucraina

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, se pregătește pentru un război de uzură și îndelungat împotriva Ucrainei și va încerca neîncetat să folosească armele economice, cum ar fi blocarea exporturilor de cereale ucrainene, pentru a diminua sprijinul oferit de Vest pentru Kiev, susțin câțiva membri ai elitei economice ruse, citați de Washington Post.

Moscova a profitat de semnele recente de ezitare ale unor guverne europene ca fiind un indiciu că Occidentul și-ar pierde concentrarea în încercarea de a opri invazia rusă a Ucrainei, mai ales în condițiile în care costurile globale ale energiei cresc pe fondul sancțiunilor impuse Moscovei.

Cum speră să câștige războiul

Vladimir Putin „crede că Occidentul va obosi”, a dezvăluit un oligarh rus cu relații importante, vorbind sub protecția anonimatului de teama unor represalii. Dictatorul rus nu se aștepta la reacția puternică și unită a Occidentului, „dar acum încearcă să remodeleze situația și crede că, pe termen lung, va câștiga”, a adăugat miliardarul. Potrivit acestuia, liderii europeni sunt vulnerabili la ciclurile electorale, iar „el (n.r. – Putin) crede că opinia publică se poate schimba într-o singură zi”.

După cum a remarcat CNN, vineri, „după 100 de zile de război, Putin mizează pe indiferența lumii”. Cel mai înfricoșător este că liderul de la Kremlin poate avea dreptate. Tot vineri, jurnaliștii de la Washington Post au publicat un articol îngrijorător: „Putin crede că Occidentul va clipi primul în războiul de uzură”.

Criza alimentară globală ar putea distruge Europa

Esența care e? Președintele rus crede că planul său atroce, inclusiv o blocare maritimă a exporturilor de cereale ucrainene, care amenință o criză alimentară globală, va distruge unitatea vestului. În cele din urmă, vom fi atât de revoltați de prețurile gazelor și dobânzile în creștere, încât vom spune: „Nu mai putem face asta, Volodimir Zelenski”.

Astfel, Putin mizează pe epuizarea Occidentului. Sau, după cum Nikolai Patrushev, șeful consiliului de securitate al Rusiei, a declarat presei de stat: „Lumea intră treptat într-o criză alimentară fără precedent. Zeci de milioane de oameni din Africa sau din Orientul Mijlociu se vor dovedi a fi în pragul înfometării – din cauza Occidentului. Pentru a supraviețui, ei vor fugi în Europa. Nu sunt sigur că Europa va face față crizei”.