31 mart. 2022 | 18:08

Vladimir Putin a pus piciorul în prag. Avertisment final pentru statele din Europa, după o lună de război

News
Vladimir Putin a pus piciorul în prag. Avertisment final pentru statele din Europa, după o lună de război
Vladimir Putin, avertisment pentru UE. Președintele Rusiei a semnat decretul

Vladimir Putin vine cu un avertisment pentru statele din Europa. Liderul de la Kremlin pune piciorul în prag și dă bătăi de cap cumpărătorilor străini de gaze. Președintele Rusiei a semnat deja decretul prin care obligă pe toată lumea să facă asta. Ce se întâmplă la puțin peste o lună de la începerea războiului? ,,Nu vom face acte de caritate”,  a precizat președintele Rusiei.

Vladimir Putin, avertisment pentru statele din Europa: președintele a semnat decretul

Președintele rus pune piciorul în prag! Liderul de la Kremlin a semnat recent un decret care prevede că toți cumpărătorii străini trebuie să plătească în ruble pentru gazul rusesc începând de vineri. În caz contrar, toate contractele vor fi oprite, dacă plățile nu sunt efectuate corespunzător, relatează reuters.com.

Astfel, cumpăratorii trebuie să deschidă conturi în ruble în băncile rusești, iar din ele se vor face plățile pentru gazul livrat. Demersurile pentru acest lucru încep chiar de mâine, 1 aprilie.

„Pentru a cumpăra gaze naturale rusești, ei (cumpărătorii – n.r.) trebuie să deschidă conturi în ruble în bănci rusești. Din aceste conturi se vor face plățile pentru gazul livrat, începând de mâine (1 aprilie – n.r.)”, a declarat Putin.

„Dacă aceste plăți nu vor fi efectuate, vom considera acest lucru o neplată din partea cumpărătorilor, cu toate consecințele care decurg de aici. Nimeni nu ne vinde nimic pe gratis și nici noi nu vom face acte de caritate – adică contractele existente vor fi reziliate”, a avertizat președintele rus.

„Contractele existente pentru furnizarea de gaze vor fi reziliate dacă nu se respectă noile condiții”

Decretul arată că toți cumpărătorii de gaz rusesc trebuie să aibă un cont în ruble într-o bancă rusească. De asemenea, liderul de la Kremlin a amintit că blocarea activelor Băncii Centrale de către SUA și UE reprezintă o amenințare la adresa veniturilor în valută din exporturile de gaze.

„Contractele existente pentru furnizarea de gaze vor fi reziliate dacă cumpărătorii din țările «neprietenoase» nu respectă noile condiții de plată”, a subliniat Putin. El a mai spus că Rusia va continua să furnizeze gaze în volumele convenite și la prețurile convenite.

,,Simplu, ușor de înțeles, transparent și fezabil”

Mai mult decât atât, președintele rus a precizat că schimbarea legislației ruse în privința exportului de gaze are scopul de a consolida suveranitatea Rusiei. Vladimir Putin a menționat că Moscova își va respecta toate obligațiile asumate în contracte.

Rusia furnizează aproximativ o treime din gazul european, pârghie care este la dispoziția lui Putin, care încearcă să riposteze la sancțiunile impuse de occident după invazia Ucrainei.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului a declarat că sistemul de conversie a plăților pentru gaz în ruble va fi „simplu, ușor de înțeles, transparent și fezabil pentru cumpărătorii europeni și internaționali”.

Parteneri
Divorț în familia regală. Au decis să-și spună adio prin intermediul unui comunicat de presă
Redactia.ro
”Victima” luptătorului suspendat pe viață a răbufnit: ”Toată lumea i-a cerut”. Ce a pățit după episodul fără precedent
Digisport.ro
Zodii care își vor dubla norocul și vor obține bani rapid în perioada 24 – 30 aprilie. Vor avea parte de venituri suplimentare care îi vor face foarte fericiți.
Click.ro
Pepe o acuză Raluca Pastramă că l-a înșelat în timpul căsniciei. Neașteptat cum a aflat: „Mă striga 'nașule', venea la noi acasă..."
Viva.ro
Ultimele ore de viață ale Corinnei, femeia găsită moartă în dulapul din dormitor. Poliția l-a arestat pe iubitul ei
Digi24
Un copil de 10 ani a făcut o mărturisire care le-a dat fiori polițiștilor și a dus la rezolvarea unui caz de crimă vechi de 2 ani
Digi24
Cum arată la interior vila din Las Vegas a Anamariei Prodan. 'Lămâi și mandarini ca ai mei nu are nimeni!'
Unica.ro
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
Spynews
Decizie de ultimă oră pentru cei care au TELEFOANE mobile. Noua regulă va fi OBLIGATORIE
Capital.ro
Prime de Paşte oferite de angajatorii români. 7 din 10 companii vor oferi beneficii extra
Antena 3
Vedeta a dezvăluit că a avut o relație incestuoasă timp de zece ani cu tatăl ei, un cântăreț cunoscut: “Tata era altceva”. Acum s-a aflat tot
Avantaje
Locuri de MUNCĂ disponibile! Se oferă SALARII de 6.500 de lei
Mediaflux
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
Imagini cu Adelina Pestrițu în metrou. Cum s-a pozat în transportul în comun: „Faima nu te poate opri să faci lucruri normale”
Antena 1
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!' 5 motive pentru care nu-l recunosc ca pe Mesia
Shtiu.ro