De ce se scumpesc gazele în Europa, în plin război Rusia-Ucraina. Ce spune Vladimir Putin: „Nu e vina noastră”

De ce se scumpesc gazele în Europa, în plin război Rusia-Ucraina. Ce spune Vladimir Putin: „Nu e vina noastră”
Scumpiri gaze în timpul războiului din Ucraina: care este motivul pentru care pretul lor uriaș din Europa?

Care este motivul pentru care se scumpesc gazele în Europa în timpul războiului? Prețurile lor explodează în unele țări. În timpul acesta, președintele rus a declarat că își menține exporturile energice în pofida conflictului din Ucraina și a sacțiunilor primite din Occident. De asemenea, președintele precizează că Rusia nu se face vinovată pentru actualele prețuri uriașe pe care le resimt mulți oameni.

Război Rusia-Ucraina: de ce se scumpesc gazele în Europa? ,,Ne respectăm toate obligațiile”

Prețurile la gaze explodează în Europa, iar scumpirile vin în urma sancțiunilor impuse Moscovei în legătură cu evenimentele din Ucraina. Prețurile acestora se măresc exagerat, lucru resimțit de mulți oameni.

Nikolai Kobrineţ, oficial din Ministerul de Externe rus, a declarat recent că țara e pregătită pentru o înțelegere în ceea ce privește gazul, dar doar dacă este necesar.

De asemenea, oficialul a mai precizat că situația de pe piețele globale de energie va duce UE la plătirea de cel puțin trei ori mai mult decât petrol, gaze și electricitate.

,,Nu este din vina…”

Cu toate că facturile la gaz din Europa nu sunt privite deloc cu ochi buni, liderul de la Kremlin anunță că nu Rusia este vinovată pentru scumpiri și spune că exporturile energetice sunt în desfășurare, cu toate că țara este în plin conflict cu Ucraina.

„Ne respectăm toate obligaţiile în materie de aprovizionări energetice. Sistemul de transport al gazului al Ucrainei este alimentat în proporţie de 100%.

Preţurile cresc acolo (în Europa), însă aceasta nu este din vina noastră, acesta este rezultatul propriilor lor erori de calcul, nu pot pune greşeala lor pe seama noastră””, a declarat valdimir Putin.

,,Aceste sancţiuni ar fi fost oricum introduse”

Președintele rus susține însă că toate costurile la gaz și petrol au atins niveluri record imediat după ce Rusia a intrat pe teritoriul Ucrainei.

În timpul acesta, secretarul de Stat american a declarat că este urgent ca țările din Europa să scape de dependența de gaze rusești, mai ales dacă războiul va continua.

Mai mult decât atât, Vladimir Putin a atenționat cu privire la o creștere și mai mare a prețurilor la îngășăminte, „dacă Rusiei vor continua să i se facă probleme”. În același context, liderul rus și-a exprimat convingerea că sancțiunile împotriva Rusiei ar fi fost oricum adoptate.

„Nu mă îndoiesc niciun pic că aceste sancţiuni ar fi fost oricum introduse, după cum au fost introduse sancţiuni de-a lungul multor-multor ani”, a spus el.