„Vladimir Putin a pierdut războiul pentru Ucraina.” Cine face marele anunț

„Vladimir Putin a pierdut războiul pentru Ucraina.” Cine face marele anunț
Anunț uriaș despre războiul din Ucraina

Rusia a intrat în faza a doua a războiului din Ucraina în ultima săptămână. Armata rusă nu a obținut nicio victorie decisivă în primul scenariu, iar acum forțele s-au retras din regiunea Kievului și din nordul țării pentru a-și putea concentra ofensiva în estul și sudul Ucrainei. Cine a făcut un anunț uriaș despre războiul din Ucraina? Acesta susține că Vladimir Putin a pierdut deja războiul.

Anunț uriaș despre războiul din Ucraina: „Vladimir Putin a pierdut războiul ”

Rusia a intrat acum în faza a doua a războiului din Ucraina. Armata rusă nu a obținut nicio victorie decisivă, iar mai forțele ruse s-au retras din regiunea Kievului și din nordul țării.

Soldații încearcă să-și concentreze ofensiva în estul și sudul Ucrainei. Fostul ambasador al Statelor Unite în Rusia a făcut câteva comentarii în privința obiectivelor inițiale ale lui Vladimir Putin.

Profesorul Michael McFaul a mărturisit că nu se aștepta ca liderul de la Kremlin să fie atât de ,,diabolic”. Cel din urmă s-a declarat șocat de modul în care a intervenit Putin în Ucraina.

,,Nu mă așteptam să fie atât de diabolic în felul în care luptă în acest război”

”Trebuie să recunosc, nu mă așteptam să fie atât de diabolic în felul în care luptă în acest război”, a spus McFaul. „Să ne gândim că ar fi putut să lămurească lucrurile cu privire la ce s-a întâmplat în Bucea.

Ar fi putut să ascundă asta, dar nu au făcut-o”, a spus el, făcând referire la masacrul descoperit în orașul aflat în apropierea capitalei Ucrainei. „Au lăsat acele cadavre intenționat, ca o modalitate de a teroriza poporul ucrainean”, a mai spus el, , arată huffpost.com. 

McFaul a scris prima sa lucrare în care l-a numit pe președintele rus ,,autocrat” și a reamintit modul în care planificarea de cucerire a țării vecine de către acesta a mers prost încă din primul moment.

”Putin a pierdut războiul pentru Ucraina”, a spus McFaul, ulterior a subliniat că intenția lui de a ,,înghiți” toată Ucraina nu a avut succes.

Rusia vrea să preia Mariupol până pe 9 mai

Rusia intenționează să preia Mariupol până pe 9 mai, Ziua Victoriei în Rusia. Armata va continua să folosească artileria și bombardamentele de la mare distanță pentru a-și putea atinge scopul.

În timpul acesta, un transport aerian cu o parte din asistența de securitate americană pentru Ucraina a sosit în Europa. Alte șapte zboruri din același pachet de ajutor militar sunt așteptate să sosească.

Ministrul rus al Apărării acuză Statele Unite ale Americii și alte țări occidentale că fac totul pentru a prelungi operațiunea militară a Rusiei în Ucraina.