Patriarhul Daniel, mesaj de Paște pentru credincioși: „Să înceteze războiul din țara vecină, din Ucraina”

Patriarhul Daniel, mesaj de Paște pentru credincioși: „Să înceteze războiul din țara vecină, din Ucraina”
Patriarhul Daniel, mesaj de Paște pentru credincioși.

Patriarhul Daniel a venit cu un mesaj de Paște pentru toți credincioșii. Acesta a spus la Slujba Învierii de la Catedrala Patriarhală din București că Mântuitorul Iisus Hristos a biruit Iadul și a adus lumină și iubire. „Să ne ajute Dumnezeu să fie pace în toată lumea și să înceteze războiul din Ucraina”, a subliniat el. Cel din urmă își dorește ca războiul din țara vecină să își găsească finalul cât de curând.

Mesajul Patriarhului Daniel de Paște: ce le-a spus credincioșilor?

Pastriarhul Daniel a spus în fața credincioșilor veniți la sfânta slujbă de Înviere că Mântuitorul Iisus Hristos a biruit și Iadul prin venirea Sa din morți. El a arătat că slujba din noaptea de Paşti este „o icoană a învierii de la sfârşitul veacurilor”.

„Mântuitorul Iisus Hristos, prin Învierea Sa din morţi, nu doar a biruit moartea, ci a biruit şi Iadul ca existenţă însingurată şi izolată şi cu strălucirea sufletului său îndumnezeit a adus iubire în locul însingurării şi lumină în locul întunericului”, a fost mesajul celui din urmă la slujba oficiată împreună cu episcopii vicari patriarhali Varlaam Ploieşteanul şi Ieronim Sinaitul.

De asemenea, preotul a adăugat că cei care refuză iubirea lui Dumnezeu și nu au arătat iubire milostivă, ajutătoare, darnică față de semeni vor rămâne ,,pururea triști.”

,,Să avem în aceste zile de bunăvoință și să arătăm în continuarea ajutorului celorlalți”

Patriarhul a subliniat că trebuie ca oamenii aceștia să fie iertați pentru că astfel arătăm că ,,Hristos cel Înviat din morți înviază și în viața noastră.”

„Vă dorim tuturor Sfinte Sărbători cu bucurie și pace, armonie, ajutor și să ne ajute Dumnezeu să fie pace în toată lumea și să înceteze războiul din țara vecină, din Ucraina, să avem în aceste zile de bunăvoință și să arătăm în continuarea ajutorului celorlalți. care, din cauza războiului, și-au părăsit țara și s-au refugiat în diferite țări vecine și la noi, în România, dar care doresc să se întoarcă acasă deîndată ce este posibil”, a mai spus Patriarhul Daniel.

Sute de credicioși ortodocși au participat noaptea trecută la slujba de Înviere de la Catedrala Patriarhală din Capitală. Aceasta a fost oficiată de Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române.

Oamenii se pot ruga în ziua Paștelui, începând cu orele 12:00, la Vecernia Învierii Domnului, cunoscută și A doua Înviere. Aici va fi citită Evanghelia în mai multe limbi.

Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române a anunțat sâmbătă că refugiații de război pot participa la Catedrala Mitropolitană din Iași la slujba de Înviere oficiată în limba slavonă bisericească, așa cum se slujește în Ucraina.