Vladimir Putin a început exercițiile militare pentru simularea unui atac nuclear. Ce se întâmplă acum în Rusia

Vladimir Putin a început exercițiile militare pentru simularea unui atac nuclear. Ce se întâmplă acum în Rusia
Vladimir Putin a început exercițiile militare: noi vești

Detalii de ultimă oră! Vladimir Putin a început exercițiile militare pentru simularea unui atac nuclear. Președintele rus a lansat în cursul zilei de azi exercițiile strategice din centrul de comandă de la Kremlin. La acestea participă Forțele aeriene, Districtul militar de sud, Forțele navale nordice și Flota din Marea Neagră. Iată mai multe detalii despre noile acțiuni!

Manevre militare lansate de Vladimir Putin: exercițiile vizează simularea unui atac nuclear

Președintele rus a lansat din centrul de comandă de la Kremlin exerciții militre strategice, arată news.ro. Acestea includ simularea unui atac nuclear, transmite Reuters. La exerciții participă participă Forțele aeriene, Districtul militar de sud, Forțele navale nordice și Flota din Marea Neagră. Ministerul Apărării susține că este vorba despre manevre militare planificate anterior.

Guvernele din occident au avertizat că Rusia are planuri prinvind simularea de atacuri nucleare în cursul aceste luni. De obicei, ele se întâmplă în timpul verii. Exercițiile coincid cu ultima zi de manevre planificate în Belarus. Cu toate astea, Putin și Lukașenco ar putea decide vineri ca trupele să continue staționarea pe terioriul fostei republici sovietice.

“Acum este în derulare o fază activă a exercițiilor și manevrelor”

În timpul acesta, Occidentul acuză iminenta invazie a Ucrainei, iar Moscova susține că ar continua să retragă de la granița cu Ucraina acele unități care au încheiat deja exercițiile militare.

Vladimir Puțin și alți oficiali ruși au declarat de mai multe ori că Rusia, alături de Statele Unite ale Americii, este una dintre marile puteri nucleare din lume. Forțele strategice de lansare a rachetelor numără 50.000 de soldați, iar sistemele au fost chiar îmbunătățite foarte mult în ultimii 6 ani.

“Acum este în derulare o fază activă a exercițiilor și manevrelor, iar mâine vom participa împreună la unul dintre evenimentele importante ale acestei acțiuni complexe de cooperare militară”, a declarat Putin, la întâlnirea cu Lukașenko, de la Moscova, televiziunile rusești transmițând evenimentul potrivit CNN.

Emmanuel Macron, apel către Vladimir Putin: ”Datoria noastră este încă să evităm ce e mai rău”

Liderul Franței va avea în cursul zilei de duminică o discuție la telefon cu liderul rus, iar sâmbătă îl va suna pe președintele Ucraine, Volodimir Zelenski.

„Datoria noastră este încă să evităm ce este mai rău. Credem că avem încă posibilitatea de a-l descuraja pe preşedintele Putin să atace Ucraina”, a anunţat vineri seară Palatul Elysee.

Amintim că în data de 12 februarie, preşedintele francez a fost la Moscova, unde a discutat aproape două ore cu Putin.