Declarația cu care Vladimir Putin a șocat Rusia. Toți o consideră deplasată

Declarația cu care Vladimir Putin a șocat Rusia. Toți o consideră deplasată
Volodimir Zelenski ironizat de liderul de la Kremlin cu o poezie deocheată

Emmanuel Macron a ajuns astăzi la Kiev pentru a discuta despre amenințarea invaziei rusești cu președintele ucrainean Volodimir Zelenski. Întâlnirea are loc la o zi după discuțiile cu miză mare de la Kremlin. În tot acest timp, Moscova a anunțat că șase nave de război rusești se îndreaptă spre Marea Neagră pentru exerciții. În urmă cu 24 de ore, la conferința de la Kremlin, Vladimir Putin l-a ironizat pe președintele ucrainean cu o glumă, considerată a fi cel puțin deocheată. Reacțiile din presa occidentală au apărut imediat, după afirmațiile făcute de liderul de la Kremlin.

Emmanuel Macron speră la detensionarea situației, după întâlnirea cu Vladimir Putin

Ieri, Președintele rus Vladimir Putin și președintele francez Emmanuel Macron au participat la o conferință de presă comună la Moscova. Prin acest demers, primul de altfel în ultimii ani, președintele francez speră la o detensionare a situației din Ucraina.

În timpul întrevederii, Vladimir Putin a declarat că este pregătit pentru un compromis. Dar va analiza propunerile înaintate de liderul francez Emmanuel Macron în timpul discuțiilor de luni. Liderul de la Kremlin a mai acuzat în continuare Occidentul pentru creșterea tensiunilor legate de Ucraina.

Întâlnire de la Kremlin a durat mai mult de cinci ore. Cei doi lideri și-au exprimat speranța că ar putea fi găsită o soluție la cea mai gravă criză de la sfârșitul Războiului Rece.

Moscova a adunat zeci de mii de soldați la granițele Ucrainei, stârnind temeri că pregătește o posibilă invazie a vecinului său. Occidentul a avertizat în repetate rânduri cu privire la consecințele grave. Mai ales în cazul în care Rusia invadează Ucraina.

Macron a fost primul lider occidental important care s-a întâlnit cu Putin de la începutul crizei din decembrie. Mulțumindu-i în repetate rânduri liderului francez pentru că a venit la Moscova, Putin a declarat, în cadrul unei conferințe de presă comune, că Macron a prezentat mai multe idei care merită studiate.

„O serie de idei, propuneri ale sale… sunt posibile ca bază pentru pași ulteriori. Vom face totul pentru a găsi compromisuri care să convină tuturor.”, a declarat Putin.

Volodimir Zelenski ironizat de liderul de la Kremlin cu o poezie deocheată

Președintele Vladimir Putin a citat versuri punk-rock din epoca sovietică despre viol și necrofilie pentru a demonstra ce vrea Rusia de la Ucraina. Putin a făcut acest comentariu în conferința de presă luni, după întâlnirea cu Emmanuel Macron, în care președintele francez a încercat să-l convingă pe Putin să găsească o soluție diplomatică la criza ucraineană.

Fie că-ți place sau nu-ți place, suportă, frumusețea mea”, a spus Putin la conferința de presă, cu aluzie la președintele ucrainean Volodimir Zelenski. Comentariul poate neinsiprat, a generat imediat reacții în presa occidentală. Putin l-a criticat pe președintele ucrainean Volodimir Zelenski de mai multe ori în timpul conferinței. Referirea la acesta cu un vers obscen dintr-un cântec pentru a demonstra ce dorește, nu a avut reacția așteptată. Inclusiv voci de la Kremlin criticând afirmațiile lui Putin.

La această oră, șase nave de război rusești se îndreaptă spre Marea Neagră pentru exerciții. În total, la granița Rusiei cu Ucraina, Putin a trimis 130.000 de soldați, iar oficialii americani au avertizat că o invazie ar putea avea loc în orice moment.